שינוי שם פרטי

שאלה:

שלום כבוד הרב שמי אופק-גינת, גינת הוא השם השני אני בקרוב בת 24 ללא זיווג ומרגישה ללא התקדמות. אמי שאלה רב באירוע שהייתה והוא אמר לה שאני צריכה להוריד את השם גינת. רציתי לבדוק שוב מאחר והיא לא זוכרת את שמו של הרב ואני קצת מפחדת לשנות סתם ככה מחכה לתשובתך, תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אכן גינת אינו שם, זו מילה שבאה בסמיכות למשהו אחר… אין שום טקס הסרת שם, פשוט לא משתמשים בו…

מה שהכי חשוב לדעת! בורא עולם לא מבקש מאיתנו לשנות שם, לא זה התפקיד שלנו בעולם, כל אדם בר דעת מבין את זה…  התפקיד שלנו זה שמירת התורה והמצוות, עשי חיזוק בשמירת מצוות, אינני יודע היכן את אוחזת בענין הזה, אם בשבת כשרות צניעות שמירת נגיעה תפילה ואמונה, ובזכות החיזוקים והתפילות לה' יתברך תראי בעזרת ה' ישועות בכל התחומים!

ברכה והצלחה וחודש טוב.