קציצת ענפי עץ פרי שמפריעים

שאלה:

שלום רב! שאלתי לגבי קציצת ענפים של עץ אשכוליות בחצרי שמפריע למעבר ברמה שאדם מבוגר צריך מעט להתכופף כדי לעבור. אציין שהעץ מאוד גדול ומוציא המון פרות אך אף אחד למעשה לא אוכל אותם, הם "לא משהו"… תודה, שלמה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע היכן העץ ממקום בחצר כדי לקבוע אם הנזק משמעותי, אבל כאשר הדבר נעשה לצורך משמעותי, מניעת נזק בחצר שנייה או מעבר חשוב וכדומה יש להקל. המחמיר לעשות על ידי גוי תבוא עליו ברכה אבל מעיקר הדין יש  להקל גם על ידי ישראל כיון שמדובר בקציצת ענפים בלבד.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה