נדר לאסור על מישהו אחר פעולה מסויימת

שאלה:

שלום נדרתי נדר שבני לא יצא מהבית שלושה ימים כיוון שהתנהג שלא כראוי. אמרתי לו : אתה שלושה ימים לא יוצא מהבית אחה"צ. האם זה נדר? תוכלו להתיר את הנדר?

תשובה:

שלום וברכה

אני משוכנע שלא התכוונת לנדר ולהתחייבות של ממש, אלא שלא אמרת בלי נדר, באופן זה כיון שלא מדובר כאן בענין של מצוה אין צורך להתיר ואין כאן נדר. מה גם שאדם לא יכול לנדור לאסור משהו על מישהו אחר [אלא אם כן הוא אוסר עליו את נכסיו, נניח שאומר יאסרו חפצים אלו שלי עליך] ולכן את לא יכולה בנדר לאסור עליו לצאת [אם היית אומרת אני נשבעת שלא ארשה לך לצאת זה כבר משהו אחר, אבל זה לא מה שאמרת]. סוף דבר, אין צורך בהתרה, העיקר לראות שהוא יוצא לחברים טובים יראי שמים.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה רמב"ן בחוקותי כז שאכן טעותו של יפתח היתה שסבר שכמו שחרם של מלך קיים ויכול לפגוע באדם אחר כך גם לגביו, ולא היא… ואם היה מטריח עצמו לנביא היה שומע את ההלכה.