ברכה אחרונה על פריכיות אורז

שאלה:

שלום על פרכיות אורז כתבתם אדמה לפי וזאת הברכה – על אורז מבושל מזונות. לגבי ברכה אחרונה הביא בוזאת הברכה מחלוקת האם מי שאכל מזונות ובירך על המחיה פוטר את האורז זה נאמר על אורז מבושל מה הדין של מי שאכל מזונות ופרכיות שברכתן אדמה האם גם שם על המחיה פוטר? והאם יש מקום לברך על המחיה ולהתכוון שלא לפטור את האורז ואח"כ בורא נפשות?? תודה רבה

תשובה:

יש הבדל גדול מאוד בין פריכיות לאורז מבושל. שכן יש לנו הלכה גם לגבי דגן ממש, שגרעין דגן שלם, נניח שלווה, מברכים עליו אדמה, למרות שהוא דגן. פריכיות אורז שמנופחות על ידי חום יבש ולא בבישול, הכריעו רבים לברך אדמה ובורא נפשות ולא מזונות, וממילא גם על המחייה לא יועיל כאן.