אכילה לפני מנחה קטנה

שאלה:

אם אני מתפלל מנחה ב17:00 , מאיזה שעה אסור לאכול – מהשעה של מנחה קטנה?(אני מחמיר), ומה אסור לאכול?תודה

תשובה:

שלום וברכה

מסמוך לזמן מנחה קטנה שזה שעתיים וחצי לפני הלילה [זמניות] אסור ליטול ידים לאכילת פת לפני מנחה אא"כ יש שומר שמזכיר לך להתפלל, אבל אכילת עראי, פירות חטיפים וכדומה – אין בעיה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רלב סעי' ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. חצי שעה. מותר פת עד כביצה, ראוי להמנע גם ממזונות בשיעור זה. כמובן שומר מועיל וזמן קבוע למנחה זה גם צד קולא.

  2. תודה!ואם מנחה קטנה זה ב15:15 ואני מתפלל מנחה ב 17:15 , אסור לי לאכול מ 14:45 עד שאני מסיים להתפלל מנחה?(יותר נכון שאני מסיים ערבית -כי אחרי מנחה יש ערבית)