אדם חילוני שמסר נפשו להצלת חיי אדם אחר

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול האם אדם שהיה בחייו חילוני בעל נטיות הפוכות (משכב זכור) ולא עשה תשובה, אך הקריב את חייו למען מישהו אחר (הציל חיים) ונפטר מן העולם, האם כל עוונותיו מתכפרים לו והוא יהיה בגן עדן? או שהוא עדיין ייענש ולא יזכה לגן עדן לעולם? תודה מראש! חודש טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אדם שמסר את חייו לאדם אחר, ודאי יזכה לכל הטוב ושכר גדול על מעשיו. אין ספק שיצטרך גם לכפר על חטאיו, אבל לאחר שיסיים את כפרתו יזכה לחיי נצח על מעשה מיוחד זה שעשה. אפשר אגב לעשות הרבה להקל עליו ולגרום לו לעילוי נשמה. כל מה שעושים חיזוק לעילוי נשמתו בעניני צניעות, טהרת המשפחה, שיכנוע לשמירת טהרת המשפחה, לימוד הלכות לאחרים וכדומה, יסייע לו מאוד.

בשורות טובות.