אדם הנשוי לגויה ומתחזק – מה יעשה?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים יש לי שאלה קצת מורכבת אני אשמח אם תנסו להבין את המקרה החריג הזה ולתת לי מענה.. השאלה כזאת: אני בחור בן 34 לא נשוי עם 3 ילדים לא בא ממשפחה דתית אבל בילדותי נכנסתי לישיבה חרדית מרצוני אך לאחר שנתיים לא החזקתי מעמד ויצאתי משם בגיל 18 ולאט לאט חזרתי בשאלה במהלך חיי עברתי דברים לא פשוטים לפני 7 שנים הכרתי בחורה לא יהודיה אני ההיתי חילוני לאחר תקופה היא נכנסה להריון ראשון ואז שני ושלישי בשנתיים האחרונות אני מאוד מתחזק מתחיל ללמוד בכולל בקרוב והיא קצת לא בראש שלי אבל היא התחילה הליך גיור היא פעם הולכת פעם לא וכרגע אנחנו חיים באותו בית מגדלים 3 ילדים ביחד אני משתדל לשמור נגיע ממנה במשך חודש אפילו יותר ואז נופל ושאני נופל אני מתרסק מפסיק להתפלל נכנס לדיכאון מתרחק מהשם כמה ימים הרב אני לא יודע מה לעשות אני כל כך רוצה להתחזק אבל לא סתם להתחזק אני רוצה ללמוד רוב היום לשאוף לשלמות לעשות כל מה שהשם רוצה ממני אבל אני פשוט לא מצליח אני מבקש מהרב עזרה מה אני צריך לעשות? איך מתקנים את מה שעשיתי עד עכשיו? ולפי מה שכתבתי מה הרב אומר?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

קראתי בכאב רב מאוד את שאלתך,, בענין זה אין עצה ואין תבונה נגד ה'! הדבר הראשון שצריך לעשות כדי לשנות את המצב, הוא פשוט לקבל החלטה לא פשוטה, לא ניתן להמשיך לחיות עם אשה גויה בבית, גם אם אתה נשמר מנגיעה כביכול, הענין הזה ברור לגמרי ואין בו כל ספק. יש לדבר איתה על כך שכיון שאתה מתחזק ואתה מבין היום שהדבר אסור באיסור חמור, אתה חייב לצאת מהבית ולשכור לך איזה חדר במקום אחר, ובמקביל אם היא רוצה להמשיך לחיות יחד וכו', היא חייבת לעבור באופן רציני הליך של גיור הכולל קבלת מצוות מלאה, ויחד איתה תגיירו גם את הילדים הנחשבים כמובן גויים כיון שאמם גויה, ורק אחרי שהיא תשלים את ההליך הזה תוכלו להנשא כדת משה וישראל ולחזור לחיות חיים משותפים.

עם כל הקושי והכאב אינני רואה בענין זה שום אפשרות אחרת.

בהצלחה רבה מאוד בדרך החדשה, וחודש טוב ומבורך!