מוקף גוויל בספר תורה

שאלה:

יש לחשוש בספר תורה שאם תוספת דיו של אות במילה אחת (מעבר לצורת האות עצמה) נוגעת בתוספת של אות (שגם נוספה מעבר לצורת האות עצמה) במילה אחרת בשורה מתחתיה- יש כאן בעיה מצד דין "מוקף גוויל" שאינו מתקיים כאן? יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש כאן בעיה של מוקף גויל, כין שבפועל הכל נחשב חלק מהאות, כמו כן זה עשוי להחשב שינוי צורה הפוסל את האות, לכן יש להראות למגיה מומחה שיקבע מה לעשות ואם צריך וכיצד לתקן.