הרב בבוקר שיישנתי לא יודע מה קרה לי אמרתי לעצמי סתם בראש שאם אני לא יוציא זרע אני לא יצליך לישון אני יודע שזה חרטא אבל במקום לעצור את המחשבה השמכתי לישון איתה עד שהתחלתי להרהר השם אציל אותי התעוררתי לפני שיצא קרה לי אני מבואס על זה מהבוקר אני חושב איך אני לא יעשה את זה שוב אם זה יקרה לי ולא יודע מה לעשות הרב אני לא יודע אם אפשר לעמוד בזה כי היה לי דחף לישון ביגלל זה המשכתי את זה. בחיים לא היתה לי תאווה לישון ככה ביגלל זה המשכתי עם זה אני לא יודע איך לעצור את זה מה לעשות הרב עד עכשיו היתי עוצר את היהורים עם הראש כאילו עוצר אבל הבנתי שזה סתם ocd כי זה גם עושה כאב ראש אני כאילו מכווץ את המוח שאני עוצר את התאווהכאילו עוצר את הזרע ככה לא יצא אז שיחררתי את זה .אני מצליח ביום רגיל לא להתסתכל על נשים ולא להרהר אבלמה שקרה לי שבאמצע הלילה שקמתי זה נסיון קשה שלא יודע איך להצליח לצאת מיזה

תשובה:

קורה שנכשלים אסור להשבר מזה, ככל שתשמור יותר את המחשבה והעיניים כך זה יתמעט.

בהצלחה

הצטרף לדיון

649 תגובות

  1. זה טבעיבדרך כלל שאני חוסם תאווה כי אני כאילו מכווץ את המוח מרגיש כמו בראש למעלה או משו כדי לא לחשוב אליה? או שלא ככה צריך לחסום תאווה איך עושים

  2. הרב לפני כמה ימים לא יודע מה עבר לי בראש חשבתי שאני היה המשיח ולקחתי את כול העוונות של כולם עלי ניראלי הרב מה לעשות הרב אני לא יודע אם זה מהocd גם

  3. תודה הרב אני לא מצליח לשלוח לך מהאתר שאלות כי ישם כמו רשימה של מה אני בוחר כניראה כול אחד זה רב אחר באיזה קטגוריה אתה נימצא

  4. הרב לא יודע אם זה שלח לך את השאלות אני ישאל פה .
    הרב אם נטלתי ידיים הוצאתי מגבת לנגב בנטילת ידיים של הבוקר ושמו שם ציפס על המגבת ששטפו שיספוג את המים במגבת של הנטיילה הרב האם מותר לאכול מהציפס אחרי שהוא מטוגן . אם אני זוכר שאם מים שנטילת ידיים נוגע באוכל זה יכול להוציא זרע בלילה אז אני לא יודע אם לאכול ואכלתי מיקודם למרות שאני חושב שזה אסור

  5. הרב ישלי ניראלי מocd כול הזמן קטנים חשבתי שאם ישלי קטנים ואני מתאפק יכול לצאת זרע עכשיו אני יודע שלא ניראלי יוצא וזה סתם דמיינתי אז שידעתי שיוצא לי זרע המשכתי עם זה למרות כאילו התאפקתי עד ששיחרתי את הלחץ של הקטנים בראש וניראלי יצא לי ועשיתי את זה למרות שאני יודע שיוצא לי זרע ועכשיו אני יודע שזה סתם ניראלי האם עברתי על הוצאת זרע לבטלה ?

  6. הרב אם אכלתי עכשיו לחמניית מזונות אני ספרדי ואני לא יודע אם זה מתוק או לא ואכלתי את זה עם בשר האם מה אני מברך אחרי שאכלתי

  7. הרב אם אבא שלי הוא לא כזה יודע הלכות ואמרתי לו על הלכה של כיבוד הורים משו והוא אומר שהרב הזה ששמעתי לא יודע הלכות אז ביגלל שהוא דיבר ככה לא היה לו חלק לעולם הבא ?

  8. הפחד השלי שפעם שמעתי שזה כך הקלע כול החיים מי שמדבר על רבנים . ועוד שאלה הרב אם ההורים שלי רבים מותר לצעוק אליהם שיפסיקו שלא יסחף למשו אחר?

  9. הרב מה מברכים על חטיף דוריטוס חמוץ חריף ברכה אחרונה והאם עודים מים אחרונים גם על ברכות שלא קשורות לברכת המזון

  10. הרב אם אני יוצא לשיעורי תורה עכשיו בקורונה האם אסור לי ביגלל שאני יכול להרוג אנשים מהקורונה?אם חס וחלילה יש עלי את זה כי אמרו לי שיכול ליהות לכול אחד והוא לא ירגיש את זה

  11. הרב אם שאלו אותי נגיד יבוא במשיח ולא היה אופנועים אז באתי להגיד שאני יתן את האופנוע שלי שיבוא המשיח רק או יתרום אותו באתי להגיד ולא אמרתי בפה אבל במחשבה אמרתי ולא חשבתי על זה מספיק ואני לא ניראלי שזה מocd האם זה ניחשב

  12. הרב אתמול בלילה אחרי שהתקלחתי נישאר לי סבון ששחכתי לשטוף במיקלחת על האיבר ולא ידעתי מה לעשות אם יצא לי קרי אם אני ישן אם זה או לא ויצא ניראלי באם זה ניקרה שעברתי כל זרע לבטלה . ואם אסור לעשות את זה יותר

  13. הרב בבוקר שחזרתי לישון חלמתי על הרהור ממש עד שכימעט יצא לי זרע ואחרי זה זה כמו שיש להתפנות אחרי שמתאפקים אם אני משחרר יוצא לי ושיחררתח ויצא לי זרע האם זה ניחשב להוצאת זרע לבטלה היתי יכול לעצור את זה . ואני לא יודע אם זה מסוכן לעצור את זה גם שאני חושב על זה עכשיו

  14. הרב אם ראיתי נגיד שיר השירים בפלאפון ואמרתי שבשבת אני לא יודע אם אני יעשה את זה כי אני לא הולך לבית כנסת ביגלל הקורונה אז ניראלי שקיבלתי שבת בשביל זה או שזה סתם ocd מה לעשות הרב לשמור מעכשיו?

  15. הרב אם בשבת הדלת של המקרר הדליקה אור המגנט זז אז שפתחתי זה הדליק אור בסגירה עשיתי בשינוי האם עשיתי בסדר?
    ועוד שאלה הרב אם בבוקר שהנחתי תפילין לא כיוון על הראש אז בירכתי על מצוות תפילין על הראש האם זה בסדר או שבלי כוונה זה גם פוטר?

  16. הרב אם בלילה היה לי מחשבה מתוך שינה לא עלינו להוציא זרע וחשבתי עם להוציא מתוך שינה בסוף אמרתי זה לא שווה את זה אז אמרתי שאני לא יעשה ניראלי שאמרתי אחרי שיצא לי אולי ביגלל זה היה לי קל להגיד את זה האם זה ניחשב שהוצאתי זרע לבטלה?

  17. טוב הרב אני ינסה הרב כול כמה זמן מברכים ברכת שבכל על שתיה ואני לא יוצא מתי אני צמא כימעט אף פעם אבל אני שותה בכול זאת אני צריך לברך תמיד?

  18. הרב התעצבנתי על מידהו בפלאפון ביגלל משהו אלי כמובן לא רבתי איתו אבל כיוונתי לתת לו את הזכיות שלי שאני מתעצבן ונתתי זה היה בכוונה מה אני יעשה הרב עכשיו אין לי זכיות?

  19. הרב ישלי שאלה שלא כול כל הבנתי אותה שמעתי שכול בוקר אחרי השינה הנשמה מתחלפת ניראלי מקבלים נשמה חדשה כול בוקר זה נכון? או שלא שמעתי טוב את בשיעור.
    והרב האם מותר לברך את כול עם ישראל נגיד לפנסה למרות שאנשים עושים גם עם פרנסה עבירות? או שצריך לכוון שלא לזה יתן להם

  20. זו אותה נשמה אבל היא מתחדשת בשמים בשנת הלילה מתנקה ומתגדלת.
    אתה תתפלל רק טוב, אין לך עסק עם עבירות של אנשים אחרים.

  21. הבנתי הרב תודה אני מתכוון נגיד שאני מברך את עם ישראל נגיד שמבקשים מהשם בריאות לכול עם ישראל וברכות כאלה האם שמברכים צריך לכוון שלא יעשו אם זה עבירות או שאפר פשוט לברך?

  22. התכוונתי שהלחמניה גם ממזונות . הרב אם ראיתי בטעות מישהי לא צנועה בטעות הרהרתי והפסקתי אמרתי ניראלי שאני נותן לה את המצוות שלי לא יודע למה האם זה עבר ביגלל כניראה שידעתי שעשיתי טעות

  23. האב אם פגעתי במידהו בקבוצה בווצאף יש על ואם עשיתי על זה תשובה זה עובד או שזה לא ביגלל שתמיד הוא יכול להיזכר בזה מפעם מיקודם שעישתי את זה קיבלתי כמו כאב במוח מהלחץ וסחרחורת ביגלל שחשבתי שאין תשובה על זה אבל הבנתי ניראלי שאני סתם ניכנסתי ללחץ ויש תשובה הרב זה נכון?

  24. הרב ישלי שאלה מחילה על השאלות המזורות הרב אין לי פשוט את מי לשאול עוד אם שמספרים אותי אז זה כיף כזה כמו שהולכים לישון מרגישים כזה כיף רק יותר כיף וניראלי שיוצא לי מזה זרע אני לא בטוח אבל ניראלי שיצא קצת האם זה סתם ביגלל שאני מדמיין את זה את או שזה באמת יכול לצאת מיזה מחילה הרב על השאלות

  25. והרב אם נגיד עכשיו ביגלל שאני דימינתי שאם נגיד אני כושה משהו יוצא זרע ידעתי את זה ב100 אחוז ונגיד אחרי שעישיתי את המשהו יצא ועכשיו אני יודע שאם עושים את הדבר הזה לא יוצא זרע האם כול מה שעישיתי אז זה זרע לבטלה?

  26. מחילה הרב שהצבענתי אותך פשוט לא ידעתי מה לעשות אם זה חשבתי שאם אני עושה ביגלל שאני חשבתי תמיד שזה ככה אז זה ניחשב שהוצאתי לבטלה התשגעתי מיזה

  27. כן אני יודע הרב חשבתי שכסעתי אותך אני מרגיש שאני משתלט על זה אני רק בודק כמה דברים אחרונים היום הצלחתי להדוף הרבה מחשבות כאלה אם זה היה פעם היתי שואל אותך את כול השאלות אבל אני יודע שזה סתם אז רק את החשובות אני אומר אני מרגיש שאני משתלט על זה פשוט רציתי לדעת רק אם אני כאילו חושב שהדבר המוסיים שאני עושה מוציא זרע ואז ישלי בחירה אם ונגיד עשיתי את הדבר הזה כי ידעתי בראש שלי כבר כמה שנים ניראלי שיוצא מיזה ויוצא ביגלל שאני מדמיין שיוצא כמה שנים כבר ואז אני חושב אולי לא יכול לצאת מהמעשה הזה באמת כניראה אז אם זה ניחשב זרע לבטלה ביגלל שעשיתי וגם אני לא יודע אולי זה באמת יכול לצאת מיזה זרע אז אני צריך לדעת רק אם זה ניחשב שעברתי על הוצאת זרע לבטלה כי אני חושב שזה לא הocd ביכלל אם תוכל לענות לי על השאלה הזאת הרב היה לי יותר קל להתמודד אם זה

  28. הרב אם המנוע של האופנוע שלי במוסך הבאתי לו אותו לפני החג והוא עוד לא סיים אותו האם מותר לי לקחת אותו אם הוא עובד עליו בחול המועד או בעומר

  29. הבנתי הרב אני יגיד לו. הרב אם אני מזיע בפנים בשפם ושאני אוכל האוכל נוגע שם האם אני חייב לשטוף את הפה תמיד שאני אוכל ניראלי שזה לא רגיל אני מזיע הרבה שם

  30. הרב אומרים לי עכשיו שהסכין שהשתמשתי בא חדשה אבל ישמצב אם אני זוכר אני בספק אם השתמשתי בה עם לחם לפני החג האם מותר להשתמש בה וגם יש שלוש כאלה ואני לא יודע באיזה השתמשתי ואם ביכלל השתמשתי

  31. הרב מחילה על השאלה המוזרה הרב האם זה אפשרי שיכנס לי שתן לצינור של הזרע ואז זה יתערבב עם הזרע ויצא לי זרע עם השתן או שזה סתם דמיון שלי מחילה על השאלה הרב

  32. הרב אם רבתי עם מישהו ואמרו לי שכול התורה שאני לומד לא ניחשבת ביגלל זה והמשכתי עם זה ואנרתי באמת לא ניחשבת ואתה לא תקבל גם שכר לא מעצבים פשוט אמרתי בכוונה ועכשיו אני מתחרט על זה האם כול מה שאני לומד זה לא ניחשב ולא יקבל מיזה זכיות ולא כלום? ואם כן אפשר לבטל את זה?

  33. תודה הרב לא ניראלי שזה קשור למחלה הזאת אתמול הלכתי לישון חשבתי שאני הולך למות ביגלל איזה מחשבה שהיתה יותר גרוע מכול מה ששאלתי אותך התאפקתי לא לשאול ברוך ה’ ירד הפחד קצת האם אפשר לישאול במצבים האלה על הנושא שאמרתה לא לדבר?

  34. אני מדבר בקשר לנושא של הזרע הזה מאתמול בבוקר אני נלחם בזה חשבתי שאני ימות מזה בלילה וישמתי בסוף עכשיו אני יכול לחיות עם זה אבל אני ישאל רק בשביל להיות יותר רגוע . אם נגיד קמתי בבוקר כי עצרתי מתוך שינה הרהור ואז חשבתי שהצלחתי להוציא הרבה זרע מהמוח כאילו שלחצתי במוח כאילו הצלחתי ושאז אם אני ישן אני ימות מזה כי הרבה זרע מהמוח משכתי זה השאלה אם אני ביכלל יכול לעשות דבר כזה או שאני מדומיין . עכשיו שאני חושב על זה אני לא מפחד מיזה כי ניראלי שזה שטיות ושגם אם אני ירצה זה לא יכול לקרות

  35. חשבתי שזה מזונות אולי איך מבדילים אני לא יודע הרב יש שיטה משהו לדעת בוודאות מה לברך על כול דבר כי אני לא כול כך מבדיל מתוק או לא

  36. הרב ישלי שאלה אולי זה מה שיסדר לי את המחשבות האלה והדימיונות האם יכול להיות שנגיד הוצאתי זרע נגיד וזה לא יוצא וזה מהמוח בדרך לצאת או שזה סתם חרטא שלי שאני מדמיין ניראלי דאני מדמיין השאלה הזאת תסדר לי את הראש אני מאמין מאוד

  37. הבנתי הרב. הרב היום בבוקר אחרי כמה זמן שהצלחתי לעצור כול הירהור כימעט שהיה לי בשינה הרהרתי ועכשיו אני מפחד להיות פחות חזק בשמירה הזאת איך אני חוזר למה שהיה אתמול כי הרהרתי בלילה האם אני חייב לשבת עם עצמי לחשוב טוב על מה שעשיתי? או שיש שיטה אחרת בשביל שאני לא יחטא בעתיד בלהרהר

  38. אל תחשוב על זה ואל תמנע הרהורים, אם בא הרהור בא, ושלום על ישראל. העיסוק בזה והרצון למנוע והמלחמה רק גורמים יותר הרהורים, שמור על העיניים בצורה סבירה ורגילה וזהו.

  39. שבוע טוב הרב . מאתמול נירגע לי ממש החרדות האלה האלה הרגשתי שזהו זה ניגמר אבל בצהרים קרה משהו לא יודע אם זה קשור אבל ישלי חרדה מיזה.
    מישהי שתה לי מהפחית ואני ניגעל אמרתי לו שכו למה שהיא נוגעת בו אני לא נוגע ושתיקח אותו מתנה בכוונה אחרי שתי דקות חשבתי על זה וזה טעות מה שאמרתי כי אם היא נוגעת בי נגיד אז כאילו היא מקבלת אותי מתנה ואני בדיכאון מיזה בכול דבר שהיא נוגעת הרב מה לעשות

  40. אה הרב עכשיו ניזכרתי רציתי לשאול אם נגיד ישלי תיפילין בצוך הכיסוי ויש לידו ספר דברים ואני רוצה להזיז את הכיסוי עם התפילין בשביל הספר האם מותר

  41. שלום הרב . אם עשיתי משהו רע ותמיד נגיד שאני עושה משהו רע אז אני חייב להגיד סליחה כי יש הרגשה שעשיתי משהו לא טוב להשם ואז אמרתי שאני תורם את הנשמה שלי האם זה ניחשב הרב?

  42. הרב אם לפני שהיה לי את הocd פעם אמרתי שכול פעם שיוצא לי זרע אני נותן כמה שקלים לצדקה ככה עשיתי ואחרי כמה זמן הבנתי שבכול טיפה יש מיליוני זרעים מה לעשות הרב

  43. הרב אם רופא אמר למישהו שמעתי שאם זה לא היה דוד שלך לא היתי נלחם עליו מזה אומר שהם הורגים אנשים שלא בא להם להמשיך להילחם אליהם ? זה ניחשב רצח לא?

  44. הרב בוודאות אמרו לי שככה הוא אמר זה לא קרה לא מיזמן היה לו מחלה וזה התפשט לו ואמרו לו שאם זה לא היה דוד שלך לא היתי ממשיך לטפל בו בהיתוח של כמה שעות צריך להתלונן על דבר כזה לא? שאלתי אותך כי חשבתי שאם אני יעביר את זה אני יחשב כרוצח ביגלל שלא עשיתי עם זה כלום

  45. הרב ישלי קצת בעיה לא יודע איך לסדר את זה .אם פעם לפני שנתיים בערך אמרו לי שמה שמתחננים בשבת לא קורה ואני כמו דפוק חשבתי שכול מה שאני אומר בשבת זה הפוך אז כאילו אמרתי שחבר הוא לא אלוקים ואז חשבתי ששיניתי את זה כאילו עכשיו החבר הפך להיות השם לא עלינו היתי ילד דפוק. עד עכשיו אני מתפלל להשם ועכשיו ניזכרתי בזה אז אני מפחד שעד התפללתי לחבר שכאילו הפך להשם למרות שאני עכשיו יודע שזה חרטא בוודאות אז אני רוצה לדעת מה לעשות אני מפחד שאני מתפלל אני מכוון ליבר מפעם

  46. הרב מה לעשות כי אני פוט שאני מדבר עם השם אני מפחד שזה ניתפס לי מפעם ואז אני בלי כוונה מכוון שלדבר עם חבר במקום אם השם איך אני מסדר את זה הרב

  47. הבנתי הרב תודה . הרב מה אני יעשה בשאלה ששאלתי אותך שאני אז חדבתי שחבר הפך להשם ומאז השארתי את זה ככה והתפללתי עד עכשיו ואני חושב שעדין שאני פונה לבורא עולם זה באופן אוטומטי אני כאילו מדבר על החבר שחשבתי שהוא בורא עולם איך אפשר לסדר את זה הרב

  48. הרב אני לא יודע מה לעשות הרב עד שהרגשתי שזה עבר לי פתאום הגיע הדבר הזה אחרי שבוע שהכול היה טוב עכשיו אני בדכאון מיזה מחילה הרב על השאלות פשוט אין לי לאן לפנות עכשיו

  49. אף רופא לא יעזור לי זה הבעיה רק רב ביגלל זה אני לא הולך לרופא אני גם שנעתי שיש כדורים אבל אני לא מצליח לקחת כדורים אני ניראה בן אדם נורמלי גם מפחד להגיד דבר כזה להורים שלי הם יכנסו ללחץ

  50. אני לא יודע אם זה מהדבר הזה שיש לי של החרדות פשוט השאלה ששאלתי ביגלל זה אני בלחץ ולא יודע איך לפנות להשם שאני עושה התבודדות אני רגיל כול לילה לעשות אני מפחד שאני פונה לחבר שאני מכוון להשם ביגלל זה אני לא יודע מה לעשות אולי אתה יכול לעזור בזה

  51. הבנתי הרב פשוט חשבתי שזה הדבר הזה לא ממחלה הזאת חשבתי שזה אמיתי זה מה שפחדתי אבל עכשיו אני לא מתייחס אם זה מהמחלה אתה אומר שזה מהמחלה הרב?

  52. הרב סתם לידע כללי עכשיו עבר לי המחלה הזאת מרגיש משוחרר קצת אבל רוצה לדעת לאן מכוונים שמתפללים איפה השם נימצא

  53. הרב עכשיו הסתכלתי על השאלות ששאלתי אותך עכשיו אני מבין שביגלך אל כתבתי לך כלום נכון אולי תוכל לסדר לי את זה הרב האם זה יכול להיות שביגלל שאז חשבתי שחבר הפך להשם אז לא הפסקתי עם זה עד היום ועכשיו שאני רוצה להתפלל להשם אני בעצם מתכוון לחבר כי זה מה שחשבתי שהוא השם עד עכשיו אז השאלה שלי היתה אם אני יכול להמשיך להתפלל כמו שהתפללתע עד עכשיו בלי לחשוש שאני מתפלל לחבר . האם זה מהחרדות או שאפשר לסדר את השאלה הזאת הרב?

  54. הרב עכשיו אני מתפלל רגיל להשם וישלי כאילו עדין חרדה או שזה סתם סחרחרות וכאב ראש זה הגיוני שזה נישאר גם אחרי שאני יודע עכשיו איך מתפללים?

  55. ישלך אולי רב ספציפי שאתה יכול להביא לי לשמוע אותו ותודה רבה על כול התושבות הרב שהבאתי לי עד עכשיו ברוך השם אני יושב רגוע אחרי מה שעברתי אתמול

  56. כן עכשיו ראיתי זמיר כהן הלכות שבת ישלו שם מלא הלכות אחלה רב. הרב בקשר לעוון שעשיתי היום מה התשובה של הדבר הזה שלחתי לך בהודעה את זה מיקודם

  57. הבנתי הרב . הרב אם אחי התחיל להתאמן ואני רואה תוצאות וזה עושה לי חשק להתאמן גם האם זה קינאה ואסור לי להתאמן? יותר חזק ממה שהתאמנתי

  58. הרב נגיד עכשיו אם אני מתאמן בכללי אבל לפעמים יורד לי המוטיביצה אז אני ניכנס לאינטרנט רואה אנשים שמתאמנים האם מותר להיסתכל על זה זה בשביל שהיה לי מטובציה ואז ישלי קנאה ודחף שזה כאילו ביגלל שאני מקנא כאילו ואסור לרצות מה שיש לאחרים האם זה מותר אני כבר שנתיים לא עושה את זה כי חשבתי שזה אסור ומאז ירד לי הכושר כי פחות מוטבציה

  59. הרב ביגלל המחלה הזאת שהתאמנתי כאילו שיוצא זרע כמו שפעם אמרתי לך כמובן שאני לא מתייחס ולזה אבל עצרתי בטעות ניראלי את הזרע אחרי שבא לצאת זה לא מסוכן?כאילו זה כבר אמור היה לצאת ובאמצע עצרתי או שבכלל לא היה אמור לצאת לא יודע אבל סתם לדעת שואל לצאת מהספק

  60. הרב מחר אני ניראלי ילך לקחת כדורים עד עכשיו היה לי חרדה ופתאום מרוב החרדה הפסיק להיות לי חרדה אני מפחד שיקרה לי משהו יקרה לי משהו הרב ללכת למיון אולי?

  61. הרב אם באמצע הלילה היה לי הרהור חזק והצלחתי לקום באמצע ואחרי שקמתי שחשבתי עם לעצור או לו כמובן שהיה לי דחף והיתי יכול לעצור אבל המשכתי לישון אחרי זה ויצא לי ועכשיו אני לא יודע איך אני לא יעשה את זה שוב אם זה יקרה לי איך אתה ממליץ לי לעצור את הנסיון אם יקרה שוב

  62. הרב אם בבוקר שקמתי לעבודה חדשה אמרתי שאם אני יכשל שם כאילו ידרדר בשמירת הברית או העיינים כמובן שאני לא פוגם פשוט ישם הרבה אנשים גם בעבודה השניה שלי יש שאם אני ידרדר אני לא ילך יותר ואני מפחד שזה נדר וזה עבודה יותר טובה כי אמא שלי איתי שם הםא זה נדר הרב?

  63. הרה יש אוטו במציאה שמצהו לי והבן אדם שיש לו קונה ביופ רביעי אבל עוד לא קנה אמר לדוד שלי האם מותר לי לקנות את האוטו ?

  64. הרב ישלי קצת בעיה ההורים שלי רוצה לשים את האוטו על השם שלהם שירד הכסף מהביטוח זה לא ניקרא גזל כי האוטו שלי בכללי ואם הם עושי םאת זה כאילו עובדים אליהם שזה של ההורים האוטו ואני רק נוסע ואז זה פחות כסף מה לעשות?

  65. הערמה על חברת ביטוח זה נחשב גזל. ולכן אם הרכב שלך והם רוצים להערים ברישום הרכב כדי לדווח רק על נוסע נוסף והרכב לא שלהם, אין לעשות כן.

  66. הרב אם קרה חי שהתווכתי אם מישהו וידעתי שאני צודק וכוונתי לזה שאני מתערב על החיים שלי כאילו ואז הבנתע שזה סתם מocd ואז אמרתי איך אני כאילו יתן להשם את החיים שלי כאילו בחינם שאני נותן אז אמרתי סתם נכוון לתת את הנשמה אז כיוונתי בכוונה האם ננתי את עצמי או את הנשמה. המיקרה בראשון אני יודע שזה חרטא השני אני לא יודע

  67. הרב לפני כמה זמן הבאתי טרקטורון וראיתי שיעור שאם אני היה רואה משהו שלא היתי קונה לפני אותו אם היתי יודע את התקלות אז אפשר להחזיר אז אמרתי שאני מחזיר ל ואז לא רציתי להחזיר זה היה פעם האם ביגלל שכיוונתי שאני מחזיר זה ניחשב שהחזרתי לפני התורה ? סתם שאלה שמציקה לי וניזכרתי בא עכשיו

  68. הרב אולי אתה תעזור לי עד שאני יתחיל טיפול בקרוב . אני עכשיו מרוב ששחררתי את כול הלחצים אני חושב שאני פתאום נורמלי וכאילו שיחחרתח את הלחץ בראש ואז מרגיש שקשה לי בשמירת הברית למרות שאני לא פגמתי פשוט חושב שעכשיו יןתר קשה היה לי בהרבה ועכשיו אני לא יודע מה לעשות אם אני רגיל היתי או לא פשוט עם חרדות אני לא יודע אם אני יתנהג אותו דבר פוט בלי חרדות

  69. הרב הבנתי למה ישלי את הדבר הזה של הנדרים כי נגיד שאני אומר משהו אז אני רוצה להמשיך עם זה למרות שאין דחף אבל זה כיף האם זה ניחשב לי נדרים למרות זאת?

  70. הרב אני יודע שאין לח נדרים אבל עכשיו בחלום נתתי בכוונה את הנדמה תרומה האם זה ניחשב לי או שזה גם קשור לזה?. אני נ מתחיל טיפול תרופתי היום כניראה

  71. הרב לקחתי את התרופה ואני בחרדה ממה שקרה לי בלילה אתה אולי יכוח לפרט לי למה זה כלום זאני היה רגוע. ואני נתתי ביגלל שישיתי משהו רע בחלום

  72. הרב אם נתתי למישהו את הנשמה ביגלל שהכשלתי אותו בשלבייש מישהו ברבים ועכשיו אני מתחרט על זה האם זה ניחשב והגיד לו להחזיר לי זה היה בכוונה ממש הרב

  73. הרב עוד פעם אמרתי למישהו שאני נותן את הנשמה הרב לא יודע כבר מה לעשות אולי תביא לי שיטה אני בטיפול אצל פסיכולג אתמול התחלתי האם זה נכון?

  74. הרב אם אמרתי שימחק לי הנשמה כי עשיתי משהו לא טוב להשם וזה היה בכוונה למרות שאמרתי להשם למרות שימחוק לי הנשמה בכוונה כאילו שיעשה לי טובה כמו חמור בכוונה האם זה ניחשב?

  75. הרב מחילה על השאלות פשוט ישלי משהו קטן . אם אני נגיד עמדתי לדבר לשון הרע ובאמצע היה. לי שאם אני יגיד אני נותן את הנשמה באמצע התאווה להגיד כאילו ואמרתי האם זה ניחשב כמובן שעכשיו אני מצטאר שאמרתי ואני מתחזק בזה

  76. הרב מצאתי 450 שקל עכשיו ואחרי זה כאב לי הלב אז אמרתי שאני יחזיר את הכסף לבן אדם למרות שאני לא יודע מי הבן אדם ואני מפחד שזה נדר כיזה היה בכוונה והיה שם אוטו ליד אמרתי אולי זה שלו האם אני חייב להחזיר או שאני יכול לקחת.

  77. הרב אם בזמן האחרון שאני אומר את הקבלות אני יודע בראש שהשם אוהב אותי ואם אני יעשה את זה זה יכאב לו ופתרונות גדולים נגיד אבל אני גם יודע שמה שאני אףעושה זה אסור ומרוב זה שאני אוהב את השם אני רוצה לעשות דברים גדולים כמו לתרופ סכום כסף גדול וכאלה האם זה ניחשב ?.עכשיו שניתי את דעתי שגם אם זה קורה לי לא לתרום בלי סיבה

  78. בסדר הרב אני ינסה אבל זה לא קשור לפתח שאני צריך למצוא הכוונה כאילו אני לא צריך למצוא פתח גם אם אין פתח זה לא ניחשב?

  79. הרב הפיסכולוג הוציא לי כמה דקות את האובססיה לנדרים ונדרתי בכול זאת על הנשמה שוב בכוונה האם זה ניחשב או שלא קשור עדין אין לי נדרים?

  80. הוא לא אמר שהוא הוציא פשוט הרגשתי ככה ואני ביכלל לא יודע אם ישלי אובססיה . הרב הבעיה שלי שאני חושב שאני צריך למצוא פתח כאילולמה שעשיתי אז אני לא מוצא אני ניכנס לחרדה. עכשיו נגיד חיפשתי פתח לזה שננצי את הנשמה ביגלל שעשיתי איסור אז נתתי וחיפשתי פתח אז לא מצאתי כי אמרתי גם אם השם היה מדבר איתי היתי אומר שאני רוצ ה למחוק את הנשמה ומלא דברים כמו שאם היתי חושב לפני עדין היתי עושה וזה היה בכוונה וגם שימחק העולם הבא שלי וכאלה אז עכשיו אני לא יודע אם אני צריך כול פעם שאני נודר למצוא פתח או שזה לא ניחשב גם אם אין פתח אז אני ניכנס לחרדה עכשיו

  81. הרב לא קשור לנדרים אבל זה יכול להיות קשור אם אני נודר.אם אני אמרתי שתמיד שאני אומר נשמה בכוונה החלפתי שזה היה שקל נגיד והחלפתי בניהם ואני לא זוכר איפה עצרתי נגיד אם כיוונתי שהנשמה זה שקל או כאילו החלפתי הפוך ועכשיו אני לא יודע מה לעשות אני מפחד שאם אני יתן שקל למישהו זה כאיו היה נשמה כי החלפת בשכל בניהם

  82. הרב זה לט שלח לך את השאלה המתחברת את ההמשך ההמשך היה . אם זה נגיד ביגלל מה שיש לי אז אני יכול להחליף בשכל בניהם האם זה עדין לא זה סתם?

  83. אין לך שום נדרים גם אם זה בכוונה וגם אם אין פתח, אנא תדפיס את התשובה הזו שכתבתי לך עכשיו ותשים את אצלך בכיס, וכל פעם כשתהיה לך שאלה כזו תזכור שכבר עניתי לך, לא צריך לשאול שוב!

  84. טוב הרב תודה הרב אבל ישלי משהו אחר אחר לא קשור לזה אמרתי שהשם ישרוף את היצר הרע עכשיו אני מפחד שהיצר הרע יתנקם בי על זה האם זה ככה?

  85. וישלי עוד משהו שאחי אמרתי לו להגיד שהוא שלי הוא אמר כאילו ידע שלא ילך למישהו אחר אז אחרי זה שהוא שלי אמרתי שאני לא רוצה אותו ואז אני מפחד שהוא עכשיו לא של אף אחד . ואחרי זה אמרצי כמו אם הנדרים רק ככה על הנשמה שאני לא רוצה אותה האם היא עדין שלי ואח שלי של עצמו?

  86. הרב מחילה על כול השאלות לא יודע מה ישלי היום מיקודם התעצבנתי כמו מטומטם על השם כאילו למה זה מגיע לי לא יודע איך לעשות תשובה אז אז כאילו נתתי שוב את הנשמה כמו חמור אני יודע שאין לי נדרים אבל גם במצב הזה?

  87. ברור ששומע הרב ומקשיב להכול ב100 אחוז פשוט אני חשבתי שאולי יש איזה דרך שזה כן ניחשב אז אני שולל אתה היחידי שמצליח להרגיע אותי

  88. תדע ברור: שום בר שתגיד על הנשמה שלך, בשום מצב ומשום סיבה ולא חשוב כללי מתי איך למי ולמה זה נאמר, אין לזה כל משמעות הכל בטל ומבוטל, ממילא אין לך מה לשאול, הכל ברור וקבוע תמיד! לא לדאוג

  89. הרב עשיתי איזה משהו ואמרתי עד שאני לא יבקש סליחה אנ יצטרך לתת שקל על כול שניה ועבר לי הocd הזה ניראלי. ואני לא זוכר ממה לבקש סליחה מה לעשות

  90. הרב אם מישהו פגע בי וקיללת אותו שאם אני לא ישלם עליו שקל כול יום הוא ימות עכשיואני מצטער על זה האם אני חייב לשים שקל כול יום ?. ואחרי זה תוך כדי נדרתי משהו על החיים שלי כי עשיתי משהו רע אז כאילו לקחתי קבלה

  91. הרב אם חשבתי שאם עשיתי משהו אני הופך להשם ממש כאילו ואחרי זה אמרתי שאני מחזיר את השם למי שהוא היה ואמרתי גם אני ואז ביטלתי ואז אמרתי שוב ובכוונה לא אמרתי אותי גם כי היתביישתי להגיד בקול גם ליד אנשיםאז אמרתי לא נורא העיקר השם ועכשיו אני מפחד שאין לי נשמה הקטע הראשון ידעתי שזה אולי חרטא אבל חששתי שאמיתי גם תוך כדי אבל עדין אמרתי ככה

  92. הרב אם מישהו דיבר לידי על משה רבינו אאז אמרתי אני מקריב את הנשמה שלי שאני יגיע גם למשה עכשיו אני לא רוצה אחרי שעשיתיאת זה ההאם זה ניחשב לי?

  93. הרב מישהו העליב אוצי ברבים ואז כול הזכיות שלו עברו אלי ואז אמרתי בפה שאני מחזיר לו את כול הזכיות שלו ועכשיו אני נפחד שגם הזכיות שלי כי אולי היה לנו את אותו הזכויות אצלו מה עושים זה קרה לי גם לפני הocd

  94. הרב יצא שכיוונתי לזה באיזה ברכה שמה שהשארתי היה לברכה כיאלו הנשמע שלי והמשכתי עם זה בכוונה ובירכתי עם שם השם אני מפחד עכשיו שנתתי את הנשמה כי בירכתי בכוונה עם שם השם

  95. הרב אם אמרתי שאני רוצה איסורים ואני מוחל להשם אליהם אז עכשיו שהיה לי איסורים זה לא שיפיע עלי בתיקונים?פשוט ככה סתם איסורים?

  96. הרב הוצאתי את הנשמה והחזרתי מהרגל אני עושה את זה לפעמים ושכחת מיזה והעפתי את זה במקום להחזיר לרגל מה עושים זה היה ממש בכוונה כי אני עושה ככה

  97. הרב אם אני נגיד רוצה לתת ושחכתי אחרי זה מיזה ולא אמרתי שאני לא רוצה ואני לא זוכר ממה אמרתי את זה גם האם גם אז זה לא ניחשב? מחילה על השאלות המוזורות

  98. והרב אמרת בכוונה דאני מביא לו את הנשמה שלי פיצוי לזה שאם הוא ימות ועכשיו אני לא רוצה האם זה ניחשב?ממש בכוונה כי חשבתי שיש לי עוד נשמות למעלה ניראלי

  99. הרב אם אני נגיד ממשיך עם הדבר הזה ואחרי זה מחזיר את הנשמה ואם אני מבטח את זה שאני מחזיר אז אין לי נשמה למרות שהיה בכוונה ?

  100. הרב אם יכול להיות שאמרתי משהו שיחשב שלי הנדרים אתמול או משהו שאחרי זה ניחשב הנדריפ כאילו הכוונה שאמרתי משהו שיכול להשפיע שהנדר יחול כמו משהו בכוונה ושחכתי מזה האם יש מצב שגם אם אני אומר משהו אז יכול להיות שאני סאמת יצטרך לתת ?

  101. הרב מישהו אמר לי בכוונה אם זה נכון אני מבטיח תיכך מה שאתה רוצה אז זה היה נכון ולקחתי לו את הנשמה עכשיו באתי להחזיר לו אותה ואמרתי בכוונה שאני מחזיר את הנשמה שלו ליצר הרע האם זה ניחשב?

  102. הרב אם איזה מישהי לא צנועה היתי לידה ואמרתי תיברח אל תיפול אם היט מדברת איתך ואז אמרתי אני משאיר את הנשמה והולך בכוונה ממש ממשממש והלכתי האם ישלי נשמה? הרגשתי שהיא עוצאת

  103. הרב אם באמצע הלילה שבאתי לקום היה לי חלום רע דברים לא צנועים והרגשתי כזה כאילו משהו משתחרר לי מהמוח הזרע אולי ואז קמתי ולא יצא זרע כי ניראלי עצרתי אותו במחשבה אני מצליח לעשות את זה האם זה מסוכן? והאם עברתי על זרע לבטלה ביגלל שטעיתי בחלום כאילו מישהי צדיקה אמרה לי שמותר להיסתכל

  104. הרב אני רגיל שכול מי שפוגע בי אני מחזיר לו את הזכויות שלו אז פגעו בי ואמרת ישאני מחזיר באמתע כיוונתי ואמרתי בפה לכול הזוכיות בכוונה בשביל שאני יגיד שאת הזכויות שהיה לי לפני אני משאיר אצלי ועצרתי באמצע של האמירה אז יצא שהבאתי לו את הזכויות הכול האם אני צריך לבקש ממנו את הזכיות או שזה לא תפס

  105. הרב עכשיו אמרתי שהחרדות יעברו לעוד שנתיים ויחזור כמו שעשיתי פעם שהיה לי וזה עבד ועכשיו אני מעדיף לסיים אם זה עכשיו אז החזרתי ואמרתי שלא היה לי ועכשיו החזרתי למה שהיה בבוקר שהיה אם זה ממשיך או שזה יתחיל לי מהתחלה כי החזרתי את זה עכשו החזרתי את זה להמשיך

  106. הרב בבוקר ניראלי שהיה לי קטנים אז שלחצתי על האיבר הרגשתי שיוצא זרע יצא לי לי שעישתי קטנים כמו חומר ניראלי שזה זה האם כול פעם שאני יגע שהיה לי לחץ של קטנים אני יעבור על זרע לבטלה?

  107. הרב היה לי מחשבה בנסעיה אז אמרתי שיותר אני לא יסע ככה לא קשור לנדר ועכשיו אני חייב כול יום ליסוע לעבוד גם האם אני יכול לינסוע בלי לפגוע בהשם?

  108. אבל תשנן את זה לעצמך שוב ושוב שלא תצטרך לשאול, אי אפשר להוציא נשמות זה דבר אחד, דבר שני אין לך נדרים. זה כלל ברור.

  109. הרב ניראלי יצא לי זרע ביגלל הדבר הזה שיש לי או בשחטאתי כי ניכנסתי לשירותיים ציבורי והרהרתי כי התביישתי שהדלת היתה פתוחה. ממש עם הרהור חזק ממש באמצע וניראלי יצא האם עברתי עבירה וידעתי שיצא כמו חמור עשיתי את זה

  110. הרב אני בתסביך אני מפחד לקבל עונש כי אני לא יודע אם השם הוא הכי רחמן שאפשר לחשוב בשכל או שהוא לא כי אנשים נענשים מה לעשות הרב ואם הוא הכי טוב שאפשר בשכל או שהוא טוב מאוד מאוד מאוד אבל לא הכי שאפשר בשכל

  111. הרב יש משהו שלא הבנתי אני יודע שמותר להיתאהב במישהי אבל יש כאלה שאומרים שאסור להנות מיופי של אישה צנועה אז אחך אפדר להתאהב לא הבנתי את זה

  112. הרב אם אני מהרהר שאני מתאהב אבל לא משהו לא צנועה הבנתי שזה אסור אבל רק רוצה לדעת אם זה גורם לזרע לבטלה ואם עברתיעל זרע לבטלה עד היום כי שמרתי על העיינים ועל מחשבות לא צנועות אבל על מחשבות של אהבה לא

  113. הרב טוב אני לא ישקר לך חשבתי צריך להיתחתן בקרוב כולם אומרים שזה מה שיעזור לי למה שיש לי לא יודע למה אז אני שואל את השאלות האלה ואני רואה כול אתר משהו אחר שאנשים שאלו דומה וענו להם ולא הבנתי אם אפשר להיתאהב במישהי או שצריך להכיר בלי להתאהב כי זמן חשבתי שאסור ואז אמרו לי מותר ועכשיו אתה אומר אסור אז איך אפשר למצוא מישהי ככה

  114. הרב בטעות התעצבנתי קצת ניראלי או שלא על הדם לא זוכר מה היה אבל אמרתי שהעצת היצר נכונה אני אשם בכול חטא שאני עושה ועכשיו אני מפחד שכל עבירה אז אני עם היצר אז הוא יגיד בשמיים שהוט צודק בכול דבר שהוא יגיד

  115. הרב אני חושב שאני גורם לי להתאהב בכול מיני דברים ואז אולי ביגלל זה יוצא לי זרע כמו להתלהב ממש ממכוניות ואופנועיםן ומעצמי ומהרבה דברים האם מותר להרהר ממש בזה? או שזה גם אסור אני מפחד שיוצא מזה זרע כי אני ממש מתלהב ואולי זה גורם לי להיות רגיש ואם אני לא יתלהב מאלה לא היה לי יותר כיף לחיות ככה לא יודע מה לעשות

  116. ועוד משהו הרב האם כול מחשב שניראלי שזה ביגלל מה שיש לי שגורם לי להאמין לכול דבר האם מותא לי להעיף כול מחשבה אם זה זרע לבטלה או לא כמו שקרה לי עכשיו ככה עשיתי עד עכשיו וכמו שקורה לי שאני שואל שיוצא לי זרע שאני מתפנה כמו שהשאלות האלה שהיו לי פעם האם מותר לי לא להיתיחס לזה שיש לי ספק או שאני חייב לשאול בשביל שאני לא יעבור על זרע לבטלה

  117. הרב אם הוצאתי את הנשמה בכוונה אמרתי ביגלל שהרהרתי בכוונה עד שיגמר אמרתי. שיגמר הירהור אהי יחזיר אותה במקום שהוצאתה או שתרמת אותה עד שאני יחזיר באותו מקום ואני לא זוכר את המקום זה היה בכוונה של החיים כי לא רציתי שהיא תהיה שאני הרהרתי משהו לא צנועה האם עדין ישלי נשמה ?

  118. תפנה לרופא, אני רואה שכבר אין לי דרך לסייע לך, אתה סובל מהזיות שאין להם חיבור במציאות, זה לא נושא לרב אלא לרופא, בהצלחה רבה ורפואה שלמה.

  119. אני ניראה בסדר שתי פסכולגים אמרו לא צריך כדורים אתה תיצא מיזה בקלות אולי אני כותב את זה אחרת אבל מעדיף לשאול לצאת מספק אני עכשיו ככה כי אני במצב של חרדות ניראלי ביגלל שהיתה לי חרדה גדולה של הנשמה מאז זה התחיל אני מתחיל להחות בריא אבל אנימרגיש הרבה יותר טוב ממה שהיתי היתי לא מתפקד בקושי עכשיו אני חזרתי לעבוד

  120. תגיד להם שאתה סובל לא מחרדות אלא מהזיות, אין כזה דבר להוציא נשמות, ואם אני מסביר לך את זה שוב ושוב ואתה לא מבין, אז אין לי דרך לסייע לך, זה ענין לפסיכולוג.

  121. הרב זה מה שענו לי באתר אני עושה העתק הדבק האם זה מותר אז למטרת שידוך?למטרות שידוך, מהרהרים לפני הקשר כדי לבחון אם בכלל מעוניינים בקשר אתה.

    מפתחים רגשות תוך כדי הקשר. אין טעם ועניין להרהר ולפתח רגשות כל עוד לא נוצר קשר – מי ערב לנו שייוצר בכלל קשר ביניכם?

  122. היה לי התקף הרב וישלי עוד שאלה אחרונה אם שאני מתפלל להשם אני כאילו כמו רגש כזה אני פינה אליו נגיד מסתכל למעלה ומדמיין שהוא שם וכמו חבר כאילו מדמיין אותו הכוונה נגיד שהוא אחרי הענינים לא מדמיין דמות מסוימת ואני מפחד שצריך ביכלל לא לדמיין ואני לא מצליח לא לדמיין את אותו האם זה בסדר להמשיך ככה

  123. הרב אני לא יודע מה לעשות זה עושה אותי לא מרגיש טוב. בא לי שאלה למוח אם היתי מקריב את הנשמה שלי שתימחק בשביל השם ועכשיו אני לא יכול להגיד לא ואני לא יודע מה לעשות כי זה השם מה לעשות הרב אני מפחד שאם עכישו יקרה משהו אני יקריב

  124. הרב כמו מטומטם התעצבנתי על משהו ונירלאי התעצבנתי על השם כמו מפגר עד עכשיו אני לא סולח לעצמי. אז אמרתי אני חייב שלא יקרה שוב אז אמרתי כמו פעם לפני שאני צועק אני זורק הכול את כול מה שאני צועק ביגללו זורק כאילו מעיף מוחק אם אני יראה שאני מתקרב לצעוק על השם אז נראלי שאפ אני נגיד תרמתי את הנשמה ואז עצרתי בשביל לא לצעוק עכשיואני לא יודע אם תרמתי את הנשמה. מה לעשות הרב

  125. הרב אם כסעתי ואחרי זה הבנתי שעישתי משהו רע ובדיוק הורדתי את החולצה אמרתי אם אני לא עושה תשובה כאילו מבקש סליחה עד שאני מוריד החולצה אני תורם את הנשמה או משהו כזה אז הורדתי את החולצה בלי ולבקש ואז אמרתי בטח זה לא ניחשב ואז המשכתי עם זה ממש בכוונה עד ששמתי את החולצה בסוף שמתי אותה אחרי שהורדתי כי איזה דקה המשיכתי אם זה בכוונה גם שידעתי שאולי זה לא ניחשב זה היה ממש בכוונה אבל לא רגיל איזה דקה שלמה שרציתי בכוונה לתרום אם אנילא יעשה את זה בסוף יצא שלא עשיתי את זה ואני מפחד שתרמתי את הנשמה

  126. תודה הרב ישלי עוד שאלה לא קשור לנדרים הפעם וכאלה אם סיפרו לי משהו על רב לא ידעתי בהתחלה שזה לשון הרע ואז באמצע שיחה הבנתי ועכשיו אני לא יודע איך עושים תשובה על זה שמדברים לשום הרע מתוך שיחה אי אפשר לדעת ואז מאמינים לזה אז רציתי לדעת מה עושים בשביל להינצל מיזה

  127. הרב אם ישלי איזה חלק של בן אדם כבר שנתיים אמרתי לו יותר מ10 פעמים לבוא והוא עדיין לא בא האם מותר לי לקחת את זה זה משהו זול קניתי את זה ב10 שקל בערך ובארץ זה שווה 50 בערך100 אולי

  128. הרב אני לא יודע אם הוצאתי זרע או היה לי בבוקר ממש הירהור חזק וניראלי יצא מיזה זרע אבל זה לא מה שמשנה אני נגיד יודע שיש אולי סבל מסויים באותו יום ניראלי לא בטוח ואני מפחד שאני מדמיין שהשם עושה סבל מסויים ברמה כזאת באןתו יום אז ביגלל זה אני מרגיש אולי לא בטוח קצת סבל אז אני לא יודע מה לדמיין שאם יש סבל באותו יום שיוצא או לא שאני ידע .ועוד שאלה אם היה לי במקלחת הירהור חזק מאוד להוציא זרע לא הוצאתי אבל מתוך היהרהור החזק ניראלי שיצא לי כי זה לקח איזה זה היה הירהור קצת ארוך ואני בבאסה עכשיו

  129. הרב זה קרה לי שוב עכשיו אני זה מוריד אותי במצב רוח מיזה מה אפשר לעשות אני הרהרתי שוב הרהור חזק במיקלחת שוב וניראלי יצא לי בשתן

  130. הרב שוב זה קרה לי אולי זה סתם אני מדמיין ישלי במיקלחת הירהורים חזקים פעמים עכשיו נגיד לא היה לי הרהור על מישהי אבל הרהור חזק כזה כאילו דחף שיצא זרע והמשכתי אם זה אני לא יודע אם זה מוציא זרע אבל ניראלי שכן מה עושים הרב בשביל לסדר את זה

  131. הרב ישלי שתי שאלות שאני קצת מפוחד מהם
    1אם יכול להיות שעד עכשיו אני מתאהב נגיד במישהי אז אולי ביגלל אני מרגיש אחרת בגוף ניראלי כאילו אני לא כמו רגיל נגיד פא היתי רגיל אולי לא היתי מתאהב ככה או חושב ככה דברים פשוט חי אחרת נגיד רואה פחות מדוייק פחות מרגיש את החיים ויותר בבועה כזאת או שזה סתם דמיון שלי
    2 אם אני אולי מרגיש שאני כמו בבועה ביגלל זה שאני מתלהב ממכוניות או משהו או שאני ביכלל לא בבועה ואני רגיל אני לא יודע כי פעם שהפסקתי להתלהב מדברים היתי אחרת אז אני מפחד שאני לא חי רגיל וחי בזה שאני מתלהב מדברים ומהרבר נגיד על מכוניות וכאלה ומעצמי ודברים יפים אולי זה מה שאני מרגיש בטוח בועה או שזה סתם הרגשה ואני רגיל? ועוד שאלה אם הסתובבתי בלי מסכה ואולי ישלי קורונה כי אחד שהיסתובבתי איתו הרבה ניראלי חולה ישלו סימנים והוא היה גם ליד מישהו חולה האם אני יכול להיות הורג אנשים?

  132. הרב אם אמרתי בכוונה ממש והמשכתי עם זה בכוונה שאני נותן את הנשמה שלי למישהו למרות שידעתי שאם אני חושב על זה אני לא ירצה בכול זאת המשכתי ואמרתי בכוונה האם נתתי לו?

  133. הרב אם אני קניתי חלק ואני בספק אם קיללתי אותו או שזה כבר עמד להיתקלל האם מותר להחזיר? אני חושש בקטנה ששרפתי אותו ואני לא בטוח. אולי הוא לא היה חזק אז שואל שלא היה גזל

  134. ועוד שאלה אם הבאתי לתכנאי לעשות עבודה והוא הרכיב את הדברים אבל לא ראה כמה דברים שצריך להחליף ואם לא היתי שם לב לזה היה הולך מנוע האם מותר לי לקחת לו את הכסף שהבאתי לו לתיקון?

  135. הכוונה שאני לא יודע אם שרפתי שלוש אנשים אומרים שלא יכול להיות שמדבר כזה הוא נישרף ואחד אומר ישמצב שכן אז אני לא יודע אם באמת שרפתי יש רק ספק

  136. הרב אם אבא שלי שילם לי להרכיב משהו ואני חושש שהחלק לא תקין 100 אחוז ואבא שלי חושב שכן והוא שילם לבן אדם להרכיב אם הוא לא באמת טוב זה גזל לאבא שלי? כי אם הוא היההיודע שהוא לא 100. אחוז הוא לא היה משלם להרכיב

  137. הרב אם נגיד כיוונתי בכוונה שאיזה מישהו זה אלוקים וביגלל הבעיה שיש לי אני מפחד שתמיד שטני יתפלל להשם עכשיו זה היה למישהו הזה כיזה ממש הביא לי לכוון לזה שהוא אלוקים

  138. הרב מחילה על השאלה פשוט אין לי למי לפנות ואני מרגיש לא טוב ביכלל ביגלל זה אם אני מתפנה גם קטנים גם גדולים זה קורה לי שלפעמים יש הרהור ואני ממשיך להרהר כמו דפוק תוך כדי שיוצא נגיד קטנים וניראלי שיוצא זרע האם עברתי על זרע לבטלה אני גם לא בטןח שיוצא אני חושב אולי רק

  139. הרב בזמן האחרון שאני מרים את היד זה כאילו מכוון לי לעשות חס ושלום אצבע שלישית על השם חס וחלילה ומיקודפ זה קרה לי והמשכתי עם זה בכוונה כמו מטומטם איך אני עושה תשובה על זה הרב

  140. הרב אם הרהרתי בטעות היהרור חזק מאוד אז יצא לי ביגלל זה זרע בלילה אני בצער מיזה מה עושים זה כמו שמוצאים זרע לבטלה שמהרהרים ככה?

  141. הרב אמרתי שאני תורםהמשהו לאחי בכוונה ממש בלב שלם לא יודע למה וזה יקר ואני לא רוצה לתת לו עכשיו לא אמרתי לו שאני יתן לו אבל בלב כן אמרתישאני תורם בלב שלם מה עושים הרב ואין לי את הocd הזה ניראלי אז אני מפחד שזה ניחשב

  142. הרב אם אמרתי שאני תורפ את הנשמה שלי שאלי הקטם משך לי את השערות ברגליים בכוח אין(אין סבל כזה)אני אמרתי שאני תורם רק שיפסיק בלב שלם האם זה ניחשב?

  143. הרב כול שבת ישלי חרדות האם יש כוח ליצר הרע יותר בשבת? מאוד קשה לי בשבת לא יודע למה אני מרגיש שמשהו משתלט עלי בשבת

  144. זה לא מםריע רק מתסכל, אני לא רואה שאני עוזר לך, אתה כותב את אותן שטויות על מכירת נשמות, וכמה שאני מסביר שזה שטות זה לא עוזר… אז מה הענין לשאול שוב…

  145. זה הבעיה שלי אני יודע ומאמין לך אבל מידי פעם נגיד בא לי מחשבה שלילית נגיד כמו אולי הרב לא חשב טוב על השאלה דברים כאלה או אולי לא הסברתי לו טוב אז ישלי חרדה ואני רוצה להשתיק אותה עכשיו כרגע אני יודע שיש לי נשמה אלב אי אפשר לדעת כמה זמן זה יחזיק זה הבעיה לא יודע מת תבוא המחשבה הבאה זה הסרט שלי כבר חצי שנה של איסורים ניראלי

  146. עכשיו נגיד ניכנסה לי מחשבה כי אני רואה שחשבתה שזה מכירת נשמות ואני ביכלל הכוונה התכוונתי שאני נגיד תורם לאנשים נשמה או נגיד הותן את הנשמה או את הזכיות שלי לשמיים דברים כאלה אני אבל במצב יותר טוב ב80 אחוז מהתחלה רואים את זה בגרפים בטיפולים אני מצליח להשתלט על המחשבות יותר גם כדורים אמרו לי שאני ביכלל לא צריך

  147. זה נושא לטיפול רפואי, זה לא שאלה לרב, אתה צריך טיפול טוב. אבל אם עוזר לך שאני עונה אז תשאל אבל לא כל חצי שעה…

  148. הרב אם היה לי הרהור חס ושלום לעשות עבירה ואז ניחשלתי בהרהור שרציתי לעשות כמובן שלא עשיתי אבל ניחשלתי בהרהור שרציתי לעשות אז אני מנסה להרהר שוב בשביל לעצור את זה ניסיתי פעמעם להרהר ואז הפסקתי אמרתי שאולי זה לא שיטה כי אני בכול זאת מהרהר דברים לא צנועים אז רציתי לשאול אותך מה עושים כי אני מפחד שאם יבוא לי הרהור כזה אני יכשל

  149. הרב איזה אחד בשכונה שלי כניראה לא רואה טוב חושב שעישנתי בשבת וסגריה ואני ביכלל לא מעשן והוא אומר שהוא ראה אותי עם בחורה וגם מעשן בשבת למרות שהיתי ביכלל בבית כול השבת ואני לא עושה את הדברים האלה בצחוק אפילו עכשיו הוא בא לי ליד חברים מעליב אותי על דברים שלא עשיתי וישלו מצלמות והוכחות שהיתי בבית עכשיו אז נהבלתי אני כבר שעתיים חושב על מה שהוא אמר אז אמרתי שהוא ישרף לנצח בגהינום בכוונה לא יודע למה עכשיו אני לא רוצה שיקרה לו דבר כזה גם בצחוק אבל אני מפחד שיקרה לו באמת ככה מה עושים הרב אני יודע שאסור לקלל אבל אחרי שאמרתי את זה אני מתחרט עכשיו האם הוא ישרף לנצח?

  150. הרב אם נגיד ניקעתי עם חבר ואם הוא היה מוציא אותי מהמקום היה יכול לקרות לו נזק אז אמר לי ככה ואני אמרתי לו שאם זה היה קורה היתי הורס את המנוע בשבילו באמת במאה אחוז גם עכשיו שאני חושה על זה היתי עכשיו אני מפחד כול דבר אני צריך לתת לו נגיד כמו סכום כמו של המנוע נגיד רציתי לתת לו בכוונה אז אני יצטרך לתת לו שזה יקרה או משהו תמיד

  151. הרב מחילה על כול השאלות אני פשוט שולח עכשיו שאני לא ישכך זה ניראלי היה מאוד רציני הפעם.
    איזה אחד עשה לי נזק למשהו אבל ישמצב שאני טוב והוא לא אז במחשבה כאילו אמרתי לו בוא נתערב אז נגיד אמרתי אם זה נכון מתוך בושה או משהו זה היה ממש רציני וידעתי שיש שזה לא נכון באמת שהוא עשה נזק אולי אמרתי שאני תורם את הנשמה בכוונה ממש אם זה הוא לא עשה ולמרות שאני יודע ש90 אחוז ישמצב שהוא לא עשה אבל זה היה בלב שלם למרות שידעתי שיש מצב ענק שאני מפסיד עכשיו אני מפחד כי זה היה בלב שלם במחשבה ואני מפחד כי הפסדתי במחשבה שתרמתי באמת את הנשמה

  152. הרב אני בצום ואני צריך לקחת כול יום טיפות הרגעה וגם זה עוזר לטפל בבוקר ביגלל החרדות שמלוות אותי הרבה ביום לצערי האם אני יכול לקחת לוקחים את הטיפות האלה עם חצי כוס מים

  153. יכול לקחת בלי מים, ואם אי אפשר תפגום את המים בכמה גרגירי מלח, ואם אתה לא מסוגל, תיקח עם חצי כוס מים.

  154. הרב אם נגיד אמרתי שאם אני לא יחשוב כל חבר נגיד שהוא נגיד בן אדם יותר טוב ממה שהוא ניראה בכוונה שאני נותן לו נגיד חצימכול הכסף שלי האם זה ניחשב?

  155. הרב אם כמו נגיד שיש לי את הדחף הזה שהיה לי שאני כאילו עושה אתבע שלישית חס ושלום השם אז עכשיו בטעות אמרתי להשם קללה חס ושלום בכוונה כאילו ואני מפחד שיקרה לי משהו אולי זה גם לא מדחף מה עושים

  156. הרב עכשיו כמו מטומטם זה היה בכוונה ממש ואחרי גם שחשבתי על זה נדרתי רציני שאני מביא ממש ממש את הנשמה למישהו איזה חמור אני ניסתי ממש בכוונה בלב שלם אנרצי בוא ננסה לנדור אמרתי פעם אחת

  157. אני בצער גדול קמתי בבוקר והעירו אותי מחשבות לא צנועות וזה גרם לי לפגום במציאות מיזה אחרי חצי שנה אני לא יודע מה לכשות ואם ישלי ביכלל תשובה על זה כי ידעתי שאני יתחרט ויעשה תשובה איזה מטומטם אני הרב מה אפשר לעשות בטח גם עכשיו היה לי ים חרדות מיזה

  158. הרב החלטתי לקחת כמה אנשים לשיעור תורה עוד מעט בשביל לתקן אבל הבעיה שחשסתיעל זה לפני שהתפללתי ואלא אמרתי בברכות השחר האם זה יחשב לי?

  159. הרב אם בטעות באאתי לברך בקכת המזון לא היצי מרוכז התחלתי לברך ברכת המפיל של השינה ועצרתי במילה המפיל חבלי שנה ניראלי או לפני ישמצב האם אני צריך לישון?ישלי הרבה דברים לעשות

  160. הרב חבר פגע בי אז אני יודע שאם מישהו פוגע במישהו הזכיות שלועוברות לבן אדם אז בטח שלועברו אלי אז אמרתי שאני מחזיר לו את הזכיות שלו עם הזכיות שלי כיוונתי בכוונה ממש כי אני ידעתי לפני כמה זמן שאני מחזיר לו את הזכיות שלו זה בא עם של כי יש את אותם הזכיות אולי אז אמרתי בכוונה שאני מחזיר לו את הזכיות ממש ועכשיו אנירוצה את הזכיות שלי מה עושים הרב ואת מה שהיה לו שישאר אצלו

  161. הרב אני שואל להסיר ספק כי אם אחרי זה זה היה אמיתי אז אני לא יכול להיזכר.
    עכשיו באתי לעשות משהו מהיתלהבות ואז אמרתי משהו רע להשם או משהו בכוונה אז אחרי זה אנרתי בכוונה או משהו שאני לא זוכר אבל אמרתי משהו שאני תורם ממש את. הנשמה עם שפיות וגם אחרי שאמרתי רציתי לתת עד עכשיו ושחכתי מזה היה וזה עדיןרציתי לתת לא מצליח להיזכר למה רציתי לתת אבל עד שחכתי מיזה רציתי בכוונה ממש האם אני חייב לחזור לבדוק למה אמרתי ומה אמרתי כי אני מפחד כי זה היה ממש ברצון לתת גם אחרי שנדרתי

  162. הקבלה הכי חשובה לטפל בעצמך, לא להחליט אני לא רוצה כדורים וכו', ללכת לרופא מקצועי ולספר לו הכל בדיוק ולקבל טיפול מקצועי ולשמוע להנחיותיו.

  163. שמעתי להנחיות של הבפסיכולוגים שלי היתיאצל שתיים עכשיו אני עם אחד הוא אומר לא לגעת בזה אני לא צריך.את זה וישלזה תופעות לכדורים האלה אני בהתחלה רציתי גם לקחת והם אומרים לי ביכלל לא לגעת גם ההורים

  164. הרב אחי פגע בי אז הזכיות שלו עברו אלי ושנטלתי ידיים זה קרה אז ששפכתי את המים של הנטלה לכיור אמרתי שכול הזכיות שו ישפכו מישם כול מה שלקחתי לו ועכשיו אני מצטער על זה מה עושים זה היה בכוונה ממשש

  165. והרב ישלי בעיה שאני לא יודע מה לעשות באמת אני לא מצליח לא להתאהב כמו שאמרתה לי שאסור אני נילחם בשייניים לא מצליח מה עושים נגיד לא מדבר כם זה שלראות מישהי ברחוב ולהתאהב בה כי זה אני לא עושה פשוט אני לא מצליח חייב שיטה או משהו לחזק את עצמי

  166. אין מה להיות בלחץ, ולא אמרתי שלא יכולים להפסיד זכויות, אלא שזה לא תלוי בהחלטה שלך ובאמירה שלך, לך אין כח ויכולת להעביר כלום, רק לאלוקים…

  167. הרב בא לי מחשבה כמו מטומטם למה השם ברא את העולם עם תלמוד תורה שה משעמם וזה כמו חמור ועכשיו אני לא יודע איך אני יוצא מיזה איךאני באמת יאוהב את התורה ואת השם אני מפחד שעד עכשיו לא אהבתי אותו ואני לא יודע מה לעשות

  168. הרב בקשר לשאלה ששאלתי אותך אתמול אני בתסביך כול היום היתי בצער מיזה כי העלה לי מחשבה שאולי אני אוהב את השם רק ביגלל הפחד ממנו ואני לא רוצה שזה היה ככה מה עושים

  169. אהבת ה' זו עבודה לכל החיים, אף אחד לא נולד עם זה, תשקיע במחשבות טובות עליו ולאט לאט תאהב יותר ויותר.

  170. הרב אם נגיד מישהו שאני מכיר טוב דיבר לשון הרע על רב אז כול שניה פגעתי בו בשביל לקחת ממנו את העוון בכוונה האם העוון עבר אלי ?

  171. אני מפחד הרב שלא כתבתי לך טוב אל תשפוט אותי אני במצב על הפנים בשעה הזאת שאתה אומר מספיק עם השטיות זה אומר שלא לקחתי בשתי המיקרים?

  172. הרב אני לא יודע מה לעשות אני סובל יותר משעה ובוכה אני אמרתי בכוונה בלב שאני יעשה איזה מצווה נדרתי מתוך שפיות וכוונה ממש ואחרי זה אמרתי לא באלי אחרי כמה דקות למרות שידעתי לפני שנדרתי שאני ירגיש ככה אם זה אני ינדור ניראלי לא יודע מה לעשות הרב אני מפחד רצח שזה ניחשב לא יודע מה לעשות האם זה ניחשב ?

  173. הרב ישלי עוד פעם מחשבות שליליות כניראה ביגלל שלא היה לי מה לעשות בשבת אני עוד פעם לא מרגיש טוט אני שואל לצאת מהספק בשאלה ששאלתי אותך שנדרתי לעשות מצוה ואז לא רציתי .אז חשבתי על וניראלי שהמצווה הזאת זה לא לעשות עבירה אני מפחד עכשיו שזה נדר האם זה האם זה לא ניחשב גם במצב שנדרתי לא לעשות עבירה?

  174. הרב ישלי כמה שאלות
    1 אם אט שלי רצתה את האוטו שלי אז אמרתי שאני תורם לה את האוטו בכוונה בלב האם זה ניחשב?
    2אם קניתי נגיד אופנוע חדש ואני בא ונוסע בכוונה ליד חברים זה גאווה וזה אסור?
    3 אם אני מרכיב מישהו וכול שניה שאני נוסע הוא נוגע בי עם האיבר בטעות שלו האם יכול לצאת לו מיזה זרע שאני ידע אם מותר לי להרכיב

  175. האופנוע לא נקנה לה ואתה לא חייב לתת. מותר לינסוע כדי להראות אבל לא טוב להתגאות.
    3. אם יש חשש של צניעות אל תסיע.

  176. הרב אם שקמתי כאילו קמתי מהרהורים חזקים ואחרי זה באותו דקה שקמתי כאילו הוצאתי זרע כאילו שיחררתי במחשבה את הזרע או התאמצתי במוח שיצא או משהו לא זוכר האם זה ניחשב כמו שהוצאתי רגיל זרע לבטלה?

  177. הרב אני לא יודע מה לעשות שאני לפעמים עושה קטנים אז כניראה ישלי היהור לפעמים כי יודע שאני יכול להוציא זרע אם אני כאילו מהרהר היהרור חזק שיצא אז יוצא לי ניראלי זרע אני לא יודע אם אני חוטא או לא שאני ידע אם אני צריך להתאמץ לעצור את זה

  178. הרב איזה אם אמרתי לשכן שלי נגיד כפרה אליך בכוונה שאני ילך כפרה אליו זה ניחשב עכשיו ? אני מפחד שהלך לי הזכיות עכשיו ושאני שלו או משהו

  179. הרב אם הרהרתי הירהור לא צנוע ונגיד לא הפסקתי עם זה אחרי זה והיהרהור נעלם באמצע האם אני צריך להרהר בשביל שאני יצליח לעצור אותו? או נגיד לחשוב על זה ההרהור בלי להרהר נגיד כמו אישה שעוברת ברחוב ולא מתמקד בה ואז לעצור את זה ככה אני מפחד שאם אני לא יעשה את זה יבוא לי פעם אחרת את אותו הרהור ויצא לי זרע

  180. הרב אני סובל מהבוקר לא יודע מה לעשות אני בפחד שזה ניחשב הנדר הזה שלא לעשות עבירה שאמרתי לך שבלב בסוך אני ניזכרתי שזה היה בדיבור ואני בבאסה של החיים בדכאון מהבוקר מה עושים הרב

  181. הרב היתי בלחץ כזה ממש ומרוב לחץ היתי יכול להוציא זרע כי זה היה לחץ גם שלא יצא זרע כי היה לי מחשבה על משה לא צנועה שלא הצלחתי לפתור אז הרהרתי מלא פעמים בשביל לפתור את הבעיה ואחרי זה מרוב שהיה לחץ גם כזה עשיתי כאילו כוונת שאני מוציא זרע לכיוון השם חס ושלום בכוונה וניראלי יצא הרב אנ לא יודע מה לעשות הרב אני מפחד עכשיו לא יודע מה לעשות אני מפחד למות

  182. הרב אני לא יודע מה לעשות ישלי מחשבות כול החג אני מפחד שנדר אחד מכול מה ששאלתי אותך תופס במיקרה כי אני מדמיין שפעם אחת אולי אמרתה אולי זה לא ניחשב ואמרתה לי שזה לא ניחשב בלי לחשוב טוב האם זה יכול להיות דבר כזה הרב אני בפחדים כול היום ? זה קורה לי כול שבת הפחדים האלה ביגלל שאין לי מה לעשוצ

  183. הרב אני חושב שהיה לי דלף לעשות מעשה טוב אז מרוב שרציתי פתאום לא רציתי וכאילו מחקתי את זה מהראש וכאילו מחקתיאת השם אומשהו שמחקתי את הרצון לעשות טוב כאילו נגיד אני מדמיין את השם ומעיף אותו ואני לא יודע איך עכשיו להחזיר לזה שאני ידבר עם השם כמו שהיתי

  184. הרב אם אני נגיד שם משהו שקצת מעלה כוח סוס לא בהרבה ברכב נגיד עוד 5 כוח ואסור לשים אותו אם במיקרה של תאונה שהביטוח מחזיק את הכסף זה גזל?

  185. הרב ראיצי הרבה נגיד עם חלונות שחורים באוטו וזה משבש את הראיה אם הם עושים תאונה זה גזל לקחת מהביטוח? כי הם אשמחם שהם שמו את זה

  186. הרב אם לפני התפילה ניראלי שיצא לי זרע מהרהור אבל לא בטוח אז התפללתי בלי לבדוק וזה הציק לי במחשבה כול התפילה אם יצא או לא ותמיד חשבתי שיצא לי האם זה ניחשב שהתפללתי

  187. הרב אם נגיד והתאמנתי עד עכשיו בשביל להראות יפה לבנות למרות שעכשיו אני לא ככה אז כול האימונים שלי זה לפח זה לא ברכה?

  188. הרב הרהרתי הרהור לא צנוע והמשכתי להרהר ולא סגרתי אותו אני בדרך כלל שיש לי הירהור לא צנוע אני עושה בראש כאילו אני מוחק את זה עושה איקס עליו בשביל למחוק אותו עכשיו המשכתי עם הרהור לא סגרתי ועכשיו אני חושב שכאילו שאני נגיד כמו בן אדם שבאמצע עבירה מדבר עם השם ומתפלל אז כאילו לא ניחשב כול הלימוד תורה שאני לומד וכאלה כול החיים ועכשיו לא יודע איך לצאת מיזה אני לא זוכר בדיוק אם זה היה ככה אבל עכשיו אני בסרט

  189. הרב אני מפחד שעברתי על עבירה אבל ישמצב שלא לא יודע . אחותי התינוקת היתה איתי בחדר שמתי אותה לידי ותלהבתי כי היא קטנה חיבקתי אותה ואז ניראלי שיצא לי חס ושלום זרע לא בטוח כי קפץ לי הרהור לא צנוע האם זה עבירה אני לא יודע מה לעשות

  190. הרב רק להסיר ספק אני שואל במדוייק הפעם שאני לאמ מפספס קטע אני מפחד חיבקתי אותה ובטעות היא עשתה אולי תנואה לא צנועה ויצא לי אז אני לא רגוע ככה זה היה לפני מה שאני זוכר ועוד שאלה אם בבוקר גם יצא לי זרע ניראלי לא הלכתי לשירותים להתפנות נישארתי אם זה והתפללתי האם זה ניחשב שלא הנחתי תפילין ואני צריך שוב להניך

  191. הקב אני יותר מחודש כבר לא מצליח לדבר עם בורא עולם כול יום אני מנסה וכול פעם ישלי מחשבות שביגללהם אני לא יכול נגיד שפתאום יוצא זרע או משהו כזה שאני מנסהל דבר איתו כול פעם דבר אחר אני לא מצליח מה עושים אני מפחד תמיד שנגיד אם אני לא יעשה ככה וככה אז אני לא יכול לדבר איתו

  192. הרב בבוקר שעשיתי קטנים אז אוחי ביגלל לחץ או משהו יצא לי גם זרע אולי ביגלל הרהור לא צנוע עם הפיפי ואז אחרי זה יש הרגשה שזה ממשיך להוציא כאילו יוצא הכוונה עוד ועצרתי את זה במחשבה ואז באמצע תפילה זה חזר כי לא העפתי את זה מהמחשבה כמו שצריך והמשכתי להתפלל ככה האם ניחשב לי התפילה או לחזור

  193. גם אם העפתי את זה כמו שצריך וזה חזר לא העפתי את זה זה בסדר? זה חזר כי לא עשיתי טת זה טוב וזה נעלם לכמה דקות וחזר כי הבנתי שאיך שהעפתי את זה זה לא טוב

  194. הרב פגמתי בברית אחרי הרבה זמן לא יודע מה לעשות הרב אני בתסביך רציני פגמתי כי אני ניזכרתי שמישהו אמר בעבר שאם יש דחף גדול מידי פעם מותר ואני לא יודע מה לעשות לא רוצה לפגום בברית עכשיו ואני יענש עוד פעם נימאס לי וידעתי שאני יענש אם אני יעשה את זה כמו חמור עשיתי נימאס מה אתה ממליץ לי לעשות

  195. הרב מישהו חייב לי כסף וניראלי שאמרתי לאחי שאני לא יקח מהבנדם מכסף כאילו אני מבטר לו ואני לא בטוח ב100 אחוז אבל עכשיו אני לא רוצה לבטר לו האם אני יכול ללכת לקחת מהבן אדם את הכסף זה לא סכום גדול אבל פשוט אני הרסתי לו משהו שעולה משהו כמו הסכופ שהוא חייב לי אז אני אל יודע אוחי ביגלל שאמרתי בכללי לאחי שאני מבטר לבחור אז אני לא יכול לקחת

  196. בסוף ויתרתי לו . האב ישלי שאלה אני לא יודע מה לעשות אם אני נגיד ישלי הרהור שאני בהרהור מהרהר אם היתי במקום מסוים נגיד אז היתי חוטא אז אני מדמיין שעושים לי ככה וככה ואני חוטא אם יעשו לי את זה אני אומר לעצמי אז אחרי זה טני עושה תשובה ומדמיין שוב את אותו הסיפור רק שאני משנה לזה שאני לא חוטא אפ אני חייב לעשות שאני ידמיין שאני לא חוטא בשביל שאני לא יחטא בעתיד? מצד שני אני עדין בשביל לא לחטות אני מהרהר הירהורים לא צנועים ואז כאילו באמצע משנה לזה שאני לא חוטא מה לעשות

  197. הרב עכשיו היה לי הרהורים לא צנועים ממש כאילו באתי לפגום בברית בסוף ניראלי מהרהורים יצא לי קצת זרי אבל אני לא סגור על זה כאילו הוצאתי בכוונה אבל לא פגמתי נגיד עצרתי את עצמי אבל אני לא יודע אם יצא לי או לא זה ניחשב שפגמתי? מלחמה 5 דקות עם לפגום או לא בסוף לא עשיתי אבל אני מפחד שיצא לי כי היה קטע שהרהרתי בשביל להוציא

  198. שבוע טוב הרב מקודם נדרתי אמרתי שאני לא לא מוציא שבת בכוונה עד ערבית זה לא מהדחף לא היה דחף או מקהו אבל זה היה ממש בכוונה וניראלי שאין לי דחף לנדריפ ולא היה גם . הלכתי להתפלל ערבית הסידור היה על כלי עבודה אז לקחתי אותו ואני יודע שאסור להתפלל בו והתפללתי אז לא ניראלי שזה ניחשב שעשיתי גם ערבית מה אני יעשה עכשיו כול פעם שאני נוגע במשהו אני מחלל שבת?

  199. הרב אחרי הרבה זמן בא לי נסיון ופגמתי בברית לצערי לא יודע איך לעשות תשובה עכשיו אחרי שהרבה זמן לא פגמתי ועוד דבר סליחה מראש על השאלה אבל חייב לדעת אפ לחזור להתפלל נגע לי זרע ביד איפה שמניחים תפילין ושמתי על זה מים במקלחת ולא שטפתי את זה אבל והתפללתי ככה למרות שניזכרתי בזמן שהנחתי תפילין שיש שם את זה ושמתי את התפילין למרות שלא רואים את זה אבל היה שם האם אני צריך להתפלל הכול מחדש? ואיזה תשובה אפשר לעשות?

  200. הרב אם מצאתי 50 שקל באוטו שלי והיה שלוש חברים שהם לא כול כל חברים פשוט מכיר אותם במיקרה היו אצלי באוטו מה עושים חייב להחזיר?

  201. הרב אחרי שהצלחתי לשמור את הברית תקופה נפלתי ועוד בעשרת ימי תשובה לא יודע מה לעשות אני כול היום מתוסכל גם ככה וגם נפלתי בברית אין לי כוח כבר מה אפשר לעשות בשביל שאני לא יפול ושהשם יסלח לי ידעתי לפני שאני יפגום שאני יעשה תשובה ועכישו אני לא יודע מה לעשות טני לא רוצה אף פעם לפגום גם לא עוד 10 חודש וגם לא כול החיים מה אפשר לעשות ואיזה תשובה אני יכול לעשות בשביל להיות נקי אין חי כוח ליסורים ביגלל זה שוב

  202. הרב השנה שוב יצאה לי קרי לילה בכיפור כבר ים פעמים שזה קורה לי בכיפור אין לי כוח לזה הפעם לא היה לי הרהור הלכתי לישון ב5 וחצי בשביל שלא יצא לי השנה ובסוף היתי עייף מת אז הלכתי לישון וקמתי ב3 בצהרים ככה וראיתי קרי עכשיו אני לא יודע מה לעשות שוב אין לי כוח לזה כבר מה עושים

  203. הרב אני בדכאון אני לא יודע מה לעשות פגמתי ברית אתמול והיום לא קרה לי דבר כזה שנים ועוד לא יודע מה קרנ שפגמתי גם לפני חודש לפני זה החזקתי יפה מאוד פתאום אני ככ לא יודע מה לעשות כאילו מקהו נדפק בי מה עושים

  204. הרב אני לא יודע מה לעשות אני פוגם פגמתי גם היום לא באלי לחיות בבאסה כבר אני רוצה את החיים של לפני חודש שהיתי חזק אני לא יודע מה לעשות אני יסביר לך למה אני פוגם אולי תעזור לי אתה כי אין לי מי שיעזור לי. זה לא כמו שאני עכשיו הולך לספר במשל אבל זה דומה מקווה שתבין נגיד עכשיו אני חזק אם ישלי נסיון לפגום בברית אני אפילו לא רוצה לפגום ביום יום ובכללי ברוך ה’ אבל אם סתם דוגמא זה לא ככה אבל מישהי רוצה שאני יבוא אליה לעשות איסור אז אני לא מצליח לצאת מזה ולעזוב את זה כאילו לא יודע אם אני אנוס או לא אבל לא מצליח כי אני אומר אם היא נידה סתם דוגמא אז מותר לעשות איתה דברים אחרים נגיד לא בלמטה רק במלמעלה ואז אין לי איסור תורה של נידה אז אני פתאום מוצא התרים לעצמי על זה וכול מיני למרות שאסור לפגום ואז אני מעדיף לפגום בבית לפני שאני עושה מעשה חס וחלילה שאני לא ידע מחילה על השאלה אני חייב לשטף את זהכמובן שלא חטאתי עם מישהי זה רק לדוגמא אני אפ פעם לא היתי עם מישהי אבל זה מה שקורה לי ואני לא יודע איך למאת מזה אמרתי אולי תסביר לי אולי זה אותו איסור כמובן ולא משנה המקום או משהו ואז יותר קל לי מחילה על השאלה אבל אולי תציל אותי אני כבר חודש על הפנים לא יודע איך לעצור את עצמי אני לא חזק אני חזק רק שזה לבד בבית למרות שישמצב שזה פסכולוגי וזה אותו דבר כמו לפגום בבית ישלי בעיה בראש אולי ביגלל זה אני חושב ככה אני לא יודע אם זה קורא לי מהבעיה שיש לי בראש כי אם לא היתה לי בעיה אולי היתי מבין שזה קל כמו לא לפגום בבית פשוט הראש לא עובד מהבעיה שיש לו כי אני מocd שיש לי ישמצב שפגמתי כי אם לא היה לי את שה ישמצב שלא היתי פוגם בחיים

  205. ואין לי כוח לתיקונים כבר לקחתי על עצמי כבר איזה 5ספרי תהילים שלמים סיימתי ניראלי 2 לא הפסקתי לסיים את זה 15 ושוב נופל מה עכשיו לאיפה לעלות מה אפשר עוד לקבל אני רציתי לקרוע את הנסיון אז אמרתי 5 ועכשיו נפלתי שוב מרגיש שמשהו לא בסדר איתי מרגיש מת לא היתי ככה הרבה זמן אני מפחד שיחזור החרדות והכול גם

  206. הרב לפני שנתיים ככה הלכתי מכות פעם אחרונה והבן היה בבית חולים מאגרופים ומאז לקחתי על עצמי לא לעשות את זה שוב אבל אתמול מישהו הביא לי אגרוף לפנים אז נפלתי ונתתי לו גם למרות שידעתי שאני יכול להרוג עם האגרופים ועכשיו אני בצער לא יודע איך לצאת מיזה כי אני יודע שאם יתנו לי אגרוף לפנים אני תמיד יחזיר אי אפשר שלא מה אפשר לעשות הרב אני בתסביך מיזה אני ביכלל גם לא רוצה ללכת מכות וכאלה לא אוהב את זה והאם אני צריך לעשות תיקון גדול על זה כי היתי יכול להרוג מהאגרופים איך אני מכפר על זה הרב

  207. ואיך אני יעשה תשובה על מה שעשיתי כי הרב אני לא ישקר אני לא יכול להגיד שאם יתנו לי אגרוף אני לא יעשה את זה שוב מה אפשר לעשות אני מפחד שזה כאילו שרצחתי כי אפשר להרוג מזה נראלי

  208. הרב אני לא יודע מה קורה חי בזמן האחרון אני בירידה רוחנית ממש ממש פגמתי שוב היום נמאס לי מזה זה קורה לי כי ישלי מחשבות טורדניות גם על דברים כאלה ואז אני מנסה לצאת מיזה נגיד אני חושב אם התסכלתי לע משהו לא צנוע אז אני אומר שיט אינה עמדתי בזה ונגיד כם היה מקרה היתי נופל ואז אני מנסה להרהר שוב בשביל שהיה לי את אותו הרהור ולעצור אותו שכאילו לנצח אותו ומישם זה גם קורה לי אני לא יודע מה לעשות אני בצער שככה החודשיים האלה אני חלש רצח בהרבה דברים שנים שלא היתי ככה היתי מחזיק חודשים בלי לפגום ועכשיו שבוע עבר מפעם שעברה שזה לא קרה לי הרבה שנים טובות

  209. אני מתקדם בלי להתייאש בעזרת ה’ אני יצא מזה. תודה הרב . עכשיו אני לא יודע מה לעשות אם להעביר את זה חלק כאילו לא פגמתי או עדין להגיד שפגמתי נגיד והלהתבאס בזה קצת כול יום שלא היה לי קלות ראש ואז אני יכול לפגום אולי שוב חס וחלילה

  210. אני יודע שאני לא יעמוד בזה אבל אינה היום אני מתפלל מוקדם נשארתי ער בשביל להתפלל מוקדם אני קשה לי לפעמים לישון בלילה נגיד אתמול גם כי לא הצלחתי לישון קמתי מאוחר כי ישלי עדין קצת מחשבות וזה לא נותן לי לישון בעזרת ה׳ נתחזק בזה

  211. הרב אני כול שבוע נופל בפגם הברית אני לא יודע מה לעשות אני בדכאון מזה כבר מה אפשר לעשות אני לא יודע מאיפה צצו כול הנסיונות האלה מה אפשר לעשות הרב אני לא יכול יותר לא כיף לי עם זה זה הנאה של רגע ועושה לי רע כול החיים

  212. לא יודע עכשיו מה לעשות אם להשאר בבית להתחנן לתשובה או לצאת מהבית לא יודע כבר מה לעשות איך להמשיך מה ללכת להנות עם חברים כמובן לא מדבר על דברים לא צנועים או לשאר בבית ביגלל מה שעשיתי אני מפחד גם שיקרא לי משהו ביגלל מה שעישתי מה לעשות הרב

  213. יוגב על יקר והאהוב ראשית אני לא רב אלא סתם בחור צעיר קראתי ממש בקטנה מהשאלות ותשובות כאן ואני רוצה לומר לך קודם כל תדע שאתה לא לבד יש לא מעט אנשים שמיתמודדים עם דברים מהסוג שאתה מציין
    אני רוצה להמליץ לך מניסיוני בחיי שאתה זקוק להכוונה מפורטת של רב שמתמצא בנושאים שאתה שואל בהם בצורה מפורטת כלומר מעבר לשאלות ותשובות הלכתיות כאן באתר הפלטפורמה הזאת לדעתי לא מיועדת להכוונה אלא לשאלות נקודתיות רב יכול להסביר לך כמה דברים ספציפיים בצורה מפורטת שיעזורו לך מאוד בכל הדברים שציינת אני לא מעונין כאן לנסות ולכתוב לך תשובות על שאלות ששאלת כי זה חוסר אחריות מצידי אינני רב ולא מתקרב לכך אף על פי שמאוד מיתחשק לי לכתוב אינני יודע גם איזה דברים רלוונטים ואיזה דברים נפתרו לך ברוך השם חשוב שתדע שאתה לא יחיד שעבר את זה ולכן חבל שזה נמשך אצלך כל כך הרבה זמן כלומר בדרך המלך אני חושב שאדם אמור לעבוד את ה' בשמחה עצומה מתוך הרחוות הדעת אני מתרשם מהשאלות שאנחנו עדיין לא שם
    אני לא חושב שזה דברים שאפשר לפתור אותם בתשובה קטנה אתה צריך הכוונה מפורטת (לא סיפור ארוך בכלל רק לא דרך האתר)ברגע שזה יקרה אתה תראה שחייך ישתנו בעזרת ה' תעבוד את ה' בשמחה מתוך הרוחות הדעת אינני יודע מאיזה מגזר אתה ומה גילך כדי לדעת לאן לכוון אותך
    הייתי ממליץ לך בתור התחלה על סיפרו של הרב רוני רפאל אריכא "סולם מוצב ארצה " אני מאמין שבכל מצב לא משנה מי אתה תירווה מימנו נחת בכל מיקרה אתה חייב הדרכה מפורטת מרב שמיתמצא בנושאים אלו אתה תראה שבעזרת ה יפתח לך אור גדול וחזכה להקים בית נאמן בישראל בבריאות שלמה ושלוות נפש
    (נ.ב כמובן שאני לא מעונין שכתוב בחזרה פרטים מזהים לגביך )

  214. הרב לא יודע אם זה שלח לך את השאלה . התעצתי עם הרב שלי ומפה לשם ישלי חברה בשביל חתונה בקרוב ועכשיו אני בדיכאון לא יודע מה לעשות שאני מאוהב בה ואני מדבר איתה שאני אוהב אותה וזה יוצא לי נראלי זרע ואני בתסביך לא יודע מה לעשות עם זה אול יזה ביגלל הבעיה שיש לי אני אל יודע מה לעשות או שזה ככה בטביעי

  215. הרב לא יודע מה ישלי אני נופל כול כמה ימים בברית וזה משגע אותי ביכלל אין לי חשק לזה ואני נופל כי ביגלל המחשבית הטורדניית שיש לי זה מפיל אותי אני קשה לי לכתוב איך זה קורא אבל זה משהו פסיכי ואני לא יודע איך לצאת מיזה הרב מה אפשר לעשות

  216. הרב אני נופל הרבה בנידה ואני בצער גדול אני מרגיש שכבר אני לא יודע אם אני יצא מזה הרב קשה לי בחיים. מאוד אני כותב לך עם לב שבור את זה אני רוצה לחזור למה שהיתי ואני לא מצליח אולי תעזור לי לתקן

  217. ואין אני מכריע וחותך אבל יש עדין מקום של אהבה אני לא יודע זה קשה מאוד מאוד מאוד להחליט מה אםשר לעשות יום אני מאוהב יום לא אני בתסביך ולא באלי אחרי החתונה להיות בתסביך

  218. הבעיה הרב שאני עדין לא סגור על זה שאני לא רוצה אותה אני כבר כמה חודשים איתה ואמרתי אולי נציע לה ואס פתאום ירד לי אהבה אני בתסביך כי זה בא בגלים פתאום רוצה ואז אם אני יפרד ממנה אין לי דרך חזור

  219. נפרדתי ממנה ואני לא יודע אני מאתמול קשה לי רצח מעדיף לקבל דקירה ולא מה שעברתי מאתמול ואני ממש רוצה לחזור אליה אבל אני לא יודע אם אני רוצה אותה או לא איך אפשר לדעת הרב

  220. הרב אני מפחד ממקרה שקרה לי אז ששכבתי עם חברה שלי פעם אחת ששכבנו היא לא רצתה והמשכתי עם זה למרות שהיא לא רצתה ובאמצע של המיקרה היא כאילו קצת זרמה ואני מפחד שזה אונס ושאלתי אותה אחרי אם זה אונס היא אמרה לי מה פתאום נראה לך ואני עדין מפחד כי אני יודע שהיא לא רצתה בוודאות ואולי היא סתם אומרת שלא מה אני יכול לעשות הרב אני מפחד שישחשב בשמיים שאנסתי

  221. הרב נפרדתע מחברה שלי לפני חודש וכמה ימים חפני שכבתי איתה ואני לא יידע אם היא היתה בהריון או לא אבל אחרי שהוע היא הלכה לקחת מרופא כדור שכאילו זה הפלה נראלי וכולי רועד שאני חלק בזה וזה היא לקחה שבוע אחרי ששכבנו אז לא יודע אם יש תינוק לא יודע איל לצאת מיזה איך לתקן דבר כזה

  222. אני ידעתי לפי שנפרדתי ממנה שהיא תעשה הפלה כמו חמור היצי יכול להשאר איתה ואז היא לא היתה עושה את זה ועדין בחרתי לעזוב אותה איזה חמור אני הרב אני גם אשם בזה נראלי זה גם עלי