לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשון הרע

שאלה:

יוסי אמר לשלום איך אתה בוחר במפלגה פלונית יש שם אדם שמצטלם כל היום עם נשים האם יוסי עבר על לשון הרע בכך שאמר שכל היום מצטלם והרי הוא לא כל היום? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הביטוי 'כל היום', לא מתפרש 24 שעות ביממה, או שבעה ימים בשבוע. אלא לעיתים מזדמנות, או שמפרסם את עצמו בצורה כזאת. ולכן אם הוסיף ואמר כל היום אין בזה החמרה של הסיפור.

עצם השאלה האם לספר על פלוני שמפרסם את עצמו עם נשים, אין זה לשון הרע, מאחר והדבר מפורסם וידוע לכל.

בהצלחה.