בשר בחלב

שאלה:

שלום. ראובן בטעות חתך בצל ירוק, גם את חלק העליון וגם התחתון (אני מניח שזה מוגדר כדבר חריף) בסכין בשרי ושם את החתיכות לתוך קערה, אחרי זה הוא הוא הוסיף שמנת וערבב את הכל. מובן שהיה אסור לו לאכול את הסלט מבלי להוציא את חטיחות בצל, אבל השאלה היא האם צריך להכשיר את הכלי מאחר שמתערובת של שמנת עם חתיכות בצל נהיה כמין ציר ושהה בכלי יותר מ18 דקות. האם הכלי נאסר מדין כבוש כמבושל בדבר חריף (שזה לוקח מעט זמן, "כדי שיתן על האור")? האם בצל ירוק נחשב לדבר חריף? עם לא, אז מה היה הדין במקרה הנ"ל אילו היה מדובר בבצל רגיל? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהגבינה אינה חריפה הולכים בזה אחרי הרוב וזה לא נקרא כבוש בדבר חריף, ולכן אין להכשיר את הכלים.