אשה שמפסיקה לשמור נידה

שאלה:

אם אישה מפסיקה לשמור נידה , מה הבעל צריך לעשות במקרה כזה על פי הלכה?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לו כמובן לחיות איתה, ומצוה עליו לגרשה מיד. אמנם איסור ייחוד אין כאן [בשונה מרואה דם מחמת תשמיש החמירו בזה כמבואר בפתחי תשובה סי' קפז, וראה עוד בהרחבה באוצר הפוסקים סי' כב סעי' א אות ב מאמרי כהן ועוד בכמה אופנים מעין זה] כיון שבידה לטבול, אבל היא מורדת ועוברת על דת שמצוה לגרשה כמבואר בשו"ע אבהע"ז סי' קטו, אא"כ יש מקום להחזירה בתשובה וזה אפשרי.

בשורות טובות.