מה נחשב כלאים באילנות?

שאלה:

בגמ' כתוב שאיסור כלאים הוא רק בזרעים עם כרם, ולא באילן עם כרם, האם כך מדוע אסור להבריך 2 מיני אילנות ביחד. האם הברכה שזה בתוך האילן עצמו חמור יותר מאשר כלאים שזה רק אחד סמוך לשני ?

תשובה:

אכן, אין איסור לשתול שני מיני אילנות סמוכים זה לזה, האיסור רק לעשות בהם הרכבה ממש. כלאיים בסמיכות אסורים רק בין שני מיני זרעים או ירקות או בין מינים אלו לגפן.

מקורות:

רמב”ם כלאים פ”ה הל’ ו, יט – כ.