לתבוע מעביד שלא הפריש לי את זכויותיי

שאלה:

המעביד הפריש רק מחצית מהמגיע לי בחוק, קבעתי איתו פגישת בירור בענין והוא כבר מושך אותי כמה שבועות/חודשים, בחוזה כתוב כי בכל מקרה של בירור הלכתי ידונו בבית דין פלוני, וידוע לכל עובדי המוסד שחלק מהדיינים הם מקבלי משכורת ישיר או עקיף מאותו מוסד, וגם שם הוא מושך בדיני תורה כמה שנים (ידוע לי על מלמדים אחרים שכך התנהל מולם) השאלה, אם מותר לפנות לבית הדין לעבודה, בהתחשב בסחבת הבלתי נגמרת של הבעה"ב (או עכ"פ לאיים עליו שאפנה אליהם), אשמח לקבל תשובה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לאיים על המעביד שבכוונתך ללכת לבית הדין לעבודה. אמנם אסור לך בפועל לבצע את האיום. עליך לתבוע אך ורק בבית דין. כאשר יש לך טענה שהבית הדין שנקבע בחוזה לא כשיר לדון, יש לתבוע את המעביד בבית דין אחר ובו ידונו האם הבית דין המוסכם כשיר לדון או לא. (הבית דין החלופי לא ידונו בתביעה הממונית). ואם הלה יסרב להופיע לבית דין תקבל היתר לתבוע בבית דין לעבודה.

בהצלחה.