טבילה בפני הבעל כשמתביישת מהבלנית

שאלה:

במקרה שנמצאים במקום בו האשה לא תטבול עם הבלנית של המקום (מחמת בושה וזה דבר שלא ניתן לשינוי), האם דוחים את טבילה בכמה ימים עד שחוזרים למקום הרגיל או שהיא תטבול מול הבעל, לבד..? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אין בלנית או שלא ניתן לשכנע אותה לטבול בפני בלנית המקום [בעיני הרבה פחות נעים לטבול בפני אשה מוכרת מאשר בפני אשה זרה, כך שאינני מבין כל כך את אותה אשה], תשים בגד רפוי על השיער כאשר הוא כבר ספוג במי המקוה, או שתניח ידיה על השיער, כדי לוודא שכל השערות נמצאות בתוך המים בשעת הטבילה, וכשהיא במים עמוק תסיר את ידיה, וכן שתטבול כמה פעמים כדי שלהיות בטוחה שלפחות טבילה אחת עשתה כראוי. ואם יש חשש שלא תעשה זאת כהלכה יש להקל שבעלה יהיה שם, אף שאינני מאמין שזו בכלל עצה מעשית, מי יתן לו להכנס למקווה נשים בשעה שנשים באות לטבול…

מקורות:

ראה סדרי טהרה סי' קצח ס"ק עט, נודע ביהודה יו"ד סי' קכג. וראה דעת תורה שם סעי' מ בשם מהרש"ם שאם לא עשתה אחת מהעצות הנ"ל לא עלתה לה טבילה אפילו בדיעבד.