הודאי שמו כן תהילתו

שאלה:

לא פעם פגשתי את הביטוי בטקסטים: "הַוַּדַּאי שְׁמוֹ כֵּן תְּהִלָּתוֹ". אני מבין שהביטוי הזה לקוח מהפיוט – "וכל מאמינים" שחיבר הפייטן הארץ-ישראלי הקדום, ינאי. אף על פי כן אינני מבין את משמעות הביטוי, מה הביטו' מבטא. בבמטותא ממכם, אולי תוכלו להבהיר זאת. בברכה ובתודה אריה

תשובה:

הביאור של המשפט הזה הוא, שכשם ששמו הוא ודאי אמיתי ומוחלט, כך תהילתו היא אמיתית.כך על פי המחזור המפורש של הרב וינגרטן.