חילל שבת – האם עושה הבדלה במוצאי שבת?

שאלה:

בוקר טוב לרב, אני בתהליך של חזרה בתשובה, משתדל לשמור שבת והרבה פעמים מצליח. יש שבתות שממש קשה לי ובעוונותי, אני נופל לעישון סיגריות. כשמגיע מוצ"ש – אני שואל את עצמי אם לעשות הבדלה בכלל. אמנם לא ראיתי טלויזיה, לא הכנתי אוכל ולא נסעתי, אבל עישנתי…. יש טעם לעשות הבדלה במוצאי שבת? תודה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער רב על המכשול שאירע לך, זה בודאי כאב לב גדול ועצום, שמירת השבת היא דבר שיהודים מסרו נפשם על כך, ומי יפסיד את שמירתה בשביל סיגריה… אבל בכל מקרה כאשר דבר כזה אירע יש חיוב לעשות הבדלה. אף שדנו הפוסקים שמחלל שבת אינו מבדיל, וגם אם חזר בתשובה במוצאי שבת מכל מקום לא היתה לו שבת, מסתבר שזה במי שהשבת היתה לו כחול ממש, אבל מי ששמר ככל יכולתו ונכשל בדבר מסויים, בודאי עליו להבדיל, שהרי נזהר הרבה בשמירתה וקדושתה.

תזכה להמשיך עוד ועוד, ואת הסיגריות תשים לפני שבת במקום שלא תוכל להגיע אליהן בשבת, וכך לא תבוא לידי נסיון…

בהצלחה רבה

מקורות:

ראה הליכות שלמה תפילה פרק ב הערה יג.

הצטרף לדיון

תגובה 1