האם הנדר חל ?

שאלה:

שלום הרב, אתמול אני ואשתי שוחחנו בנושאי תרומות ודיברנו על "קופת העיר …" ואז אמרתי לה: "צריך לתרום לקופת העיר" – ואז אחרי זמן של תוך כדי דיבור(בערך 5 שניות) אמרתי "בלי נדר" 1. האם כעת אני מחיוב? שהרי לא פירשתי לאיזה קופת העיר אני מתחייב אלא סתם "קופת העיר" וגם לא פירשתי את הסכום 2. האם נוסח האמירה מחייב אותי בתרומה חד פעמית או קבועה? האם אני צריך לעשות התרת נדרים? בברכה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין כאן לשון נדר, כי רק אמרת מה צריך לעשות ולא התחייבת אכן לקיים זאת, אבל כיון שלא ברורה לי בדיוק הסיטואציה ומה התפרש ממנה, אם תתרום אפילו 10 אג' חד פעמי לקופת העיר בני ברק ודאי יצאת מידי כל חשש.