אמר אני לא רוצה לומר… האם זו שבועה?

שאלה:

היום אמרתי לבן שלי /אם תאחר את האוטובוס אני נשבע אני לא רוצה לאמר מה אתה לא תסע/ (הכוונה היתה לטיסה לחו"ל). לקחתי אותו ברכב והיה תאונה קטנה ואז הוא איחר האם יש כאן שבועה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לעצם השאלה, הרעיון שלך בכך שלא רצית לומר למה הוא לא יסע, בגלל שלא רצית שבועה וזה ניכר מדבריך, כך שאין כאן שבועה.

לגבי הנושא החינוכי, נראה שמיותר לציין שלא זו הדרך ללמד ילד לדבר בצורה יפה ונעימה ומכבדת ונינוחה… חשוב לציין שהחלק הכי חשוב בחינוך הילדים זו הדוגמא האישית שאנחנו נותנים להם. יש כאן עוד פגם בנקודה החינוכית, עלינו להראות לילדים ששבועה זה לא משחק! השבועה מחוץ ללקסיקון לגמרי!

רוב נחת ושמחות! ו…נסיעה טובה…