אותיות יה בשם האדם

שאלה:

שאלה לגבי הסופת אותיות יה לשם של ישראלי: זה סלנג עברי נפוץ לומר: יהגבר / יגבר ל-ישראלי. אבל השאלה היא האם מותר לקרוא לישראלי בשם החריג: יהישראל או ישראליה או גם וגם: יהישראליה ? במקום ישראל. מפאת שזה שם חריג אין רצון שזה יהא השם הראשון שלו, אלא השם השני שלו. שישמש בעיקר את ההורים שלו כנראה. וגם כן יופיע בתעודת זהות. השאלה האם זה מותר? או שזה בעייתי מבחינה הלכתית כי זה לא מעתיק שם שכבר קיים בעם ישראל, וכאשר מוסיפים אותיות שם השי"ת לשם של אדם, אז עדיף בסגנון שכבר קיים – כמו: אליהו או מוריה ?

תשובה:

ודאי אין שום טעם להוסיף אותיות לשמות וליצור שם מוזר, אליהו מוריה זה מצויין. אין בכלל צורך להוסיף שם ה' לשמו של אדם, גם יעקב אבינו לא עשה זאת אצל ילדיו…