נישואים פיקטיבים בשנות השלושים – המשך

שאלה:

תודה על התשובה אבל הרבנות הראשית והרב הרצוג שיתפו פעולה עם "המיזם" הזה. http://www.daat.ac.il/he-il/history/tkufot/newage/eliash-harabanut.htm אני רציתי לדעת איך זה נעשה. שוב תודה על התשובה המהירה

תשובה:

שלום וברכה

בעקבות דבריך החוזרים חיפשתי מעט באינטרנט, השאלה כאן היא יותר היסטורית מאשר הלכתית, מבחינת הלכה אין ספק שמדובר בתופעה פגומה פסולה שנוגדת את כל כללי הצניעות וערכי המוסר היהודיים, בנושא התא הביתי ומשמעותו, אני נוטה להאמין וכך גם קצת התרשמתי מחומרים שקראתי, שהרבנות יותר שיתפה פעולה בענין של הגירושין המהירים אחר כך, כדי שלא לגרום לבעיות של אשת איש וכו', ופחות עסקה בשלב הנישואין, בכל מקרה אין ספק שהרבנות המסורתית ככלל התנגדה לכך. כמו כן ידוע לי שכבר כתבנו שלפחות רבים מאוד לא עשו זאת כלל דרך המימסד הדתי אלא בערכאות המקומיות בחו"ל.