מרגיש לא שייך לעולם הזה

שאלה:

שלום הרב כבר הרבה זמן שאני לא מרגיש שייך לעולם הזה.. אני מרגיש כאילו אני כלוא לעולם מאוד מוגבל וכל הזמן יש לי כאילו דחף לצאת מהגוף.. ושלא תבין לא נכון מאוד טוב לי בחיים ואני מאמין באמונה שלמה בה' .. אבל שום דבר לא מספק אותי.. גם התורה כמה שאני לומד לא מרגיש איזה סיפוק כאילו אני רוצה משהו יותר חזק מזה.. וזה משגע אותי ההיתי עושה הרבה טיוליםגדולים ואתגרים בשביל להרגיש קצת סיפוק למרות שידעתי שאין לדבר תכלית וגם לקחתי את עצמי לקצה גבול יכולת הרבה פעמים בשביל להרגיש התעלות מעל החומר.. החלום שלי היה להיות נזיר אבל התורה לא אוהבת את זה בכלל אז ירדתי מזה וזה גם בריחה מהמציאות.. אז אני לא יודע בכלל מה לעשות.. אם הרב יכול אולי למצוא כאן את השורש לעניין

תשובה:

שלום וברכה

הפתרון הלא קל הוא בהפנמה של שתי נקודות חשובות: הנקודה הראשונה היא למצוא את הסיפוק והיעוד שלך בעולם, לא מצאת את מקומך, השקע מאמץ ותמצא אותו, אם זה בזיכוי הרבים או פעילות חסד, החזרה בתשובה לימוד תורה, כל דבר לפי נטיית ליבך ויכולותיך, אינני מכיר אותך. השני והעיקר: חז"ל אמרו נתאווה הקב"ה לעשות לו דירה בתחתונים. כלומר, בורא עולם רוצה את העבודה שלך כאן! נוצרנו כדי להיות כאן ולעבוד אותו עם הגף שלנו הדחפים והרצונות הכי ארציים, זה היעוד שלנו וצריך לשמוח בזה ולמצוא סיפוק דוקא בתוך זה. במקביל אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

בהצלחה רבה ושבת שלום.