קרחת על ידי אמצעים מיוחדים שאינם סכין

שאלה:

לכבוד רבני דין: האם עפ"י הפסיקה האורתודוקסית מותר לגבר יהודי לגרום לקרחת בראש שלו על ידי: 1] מכשיר לייזר להורדת שיער? 2] משחה-כימית להורדת שיער? משנה האם המשחה גורמת א] קרחת קבועה יחסית או ב] נשירה זמנית ? 3] טיפול-תרופתי [שנספג דרך מערכת העיכול] -משנה האם התרופה גורמת לקרחת שהיא: א] קבועה? או ב] זמנית רק כל עוד לוקח את התרופה ?

תשובה:

לכאורה אין איסור כיון שזה לא דרך גילוח אלא דרך השחתה, הכי קל זה טיפול תרופתי.

מקורות:

ראה כאן כאן בהרחבה.