צירוף על ידי עירוב לענין פורים

שאלה:

שלום לרבנים לפי החזון איש שסמוך ונראה גם בערים מסופקות מצרף, האם גם על ידי עירוב דהיינו עם מבני ברק ויפו היה עירוב אחד היו צריכים לקרוא מגילה יומים (בלי קשר לסמוך ונראה)? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הנדון של חיבור על ידי עירוב אינו קשור לנושא, ברור שלהצד שעירוב מחבר אזי הן עיר אחת והיה להן דין אחד, אלא שלמעשה לא סמכו על סברא זו לבד, באופן שהם לא שותפים בכל עניני העיר. בירושלים מה שדיברו הגרש"ז אויערבך ואחרים, זה משום שבכל עניני העיר, ארנונה וטיפול בצרכי העיר הן אחת.