על הניסים בברהמ"ז ומעריב לבן ירושלים בפרזים

שאלה:

שלום לרבנים בן ירושלים שנמצא שנוסע בערב פורים (פורים דפרזים) מחוץ לירושלים, ונשאר שם גם בשעות הערב, וחוזר בלילה לירושלים. האם משנה היכן יתפלל מעריב? ובאם מתפלל מעריב מחוץ לירושלים, האם אומר על הניסים בעצם על סמך זה שישהה לאחר מכן בירושלים? וכן באם אכל סעודת פורים דפרזים (לא בתור חובה אלא כמשתתף בסעודת אחרים) והסעודה הסתיימה לאחר השקיעה, האם אומר על הניסים?

תשובה:

שלום וברכה

בליל פורים דפרזים כיון שיחזור לירושלים לפני עלות השחר זה לא פורים לגביו ואינו אומר על הניסים בערבית.

בסעודת פורים של פרזים לא יאכל לחם אחרי השקיעה, כי אם יאכל לחם יכנס לשאלה האם לומר על הניסים וכפי המבואר בשו"ע סו"ס קפח לגבי ראש חודש.

שבת שלום.