מי צריך לתקן את רצועה של התריס בדירה שכורה

שאלה:

שאלה בנושא משכיר ושוכר: מי צריך לשלם עבור החלפת רצועה של הרמת תריס בלויה. המשכיר מסר את הדירה לשוכר עם רצועה חדשה לפני שנתיים. עלות ההחלפה הינה 180 שח. תודה מראש על תשובתכם.

תשובה:

שלום וברכה,

יותר מסתבר שהוצאות החלפת רצועה מוטלת על המשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שיד סעיף א מבואר שכל דבר שהוא עיקרי בבית ונצרך אומן כדי לתקנו, מוטל על המשכיר. אבל אם אינו דבר עיקרי בבית, או שלא צריך אומן כדי לתקנו, מוטל על השוכר. ולמשל: סתימה שנעשה משימוש סביר (לא מגבונים), מוטל על המשכיר. והחלפת נורות מוטל על השוכר.

בהחלפת רצועה זה דבר שנתון לשיקול, יש הרבה שמחליפים לבדם, ויש הרבה שמזמינים אומן. אך עדיין ניתן לומר שלמרות שרבים עושים לבדם, זה לא שולל את העובדה שזה מעשה אומן, כיון שזו מלאכה שיש בה טורח והרבה אנשים לא יודעים לעשותה, על כן יש לראותו כמעשה אומן, וכך מסתבר. אמנם יש מקום לבעל דין לחלוק.