מאניה דיפרסיה ומצוות התורה

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לשאול מספר שאלות אני סובל ממאניה דיפרסיה מגיל 19 כיום בן 31 עברתי הרבה במהלך השנים האלו אך אני מאמין שהכל לטובה ובהשגחה פרטית תוך כדי השנים האלו האלו ואפילו לפני חזרתי בתשובה (ממשפחה חילונית) במצבים בין העליה לירידה הייתי במספר ישיבות לבעל תשובה וראיתי את עצמי ממשיך בתור אברך, מקים בית ועוסק בתורה כרגע אני בבית מספר חודשים מה עליי לקיים מבחינה הלכתית בנושאי תפילה, לימוד תורה, כשרות, שבת וכו'? ואיך אני ממשיך מכאן בטיפול כלשהו על פי התורה וההשקפה ההלכתית? ואיך עליי לפעול בנוגע להקמת בית? ומה חיוביי במצוות התורה כרגע? אשמח לעצות נוספות כלליות מהרב מידיעותיו/הכרותו במקרים כאלו כי בגילוי לב אינני יודע כיצד להמשיך מכאן וכל רצוני ללכת בדרך התורה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אתה כותב מאוד בשכל ובשיקול הדעת, אין סיבה שלא תקיים הכל, כמובן בזמני נפילה אם אתה לא בשליטה אז אין מה לבר, אבל כל מה שאתה יכול ובזמן שאתה יכול למה לוותר? לגבי הקמת בית יש לחכות להתייצבות משמעותית עמוקה ועקבית. מאוד חשוב גם עתה שאתה בבית להשתדל ללכת לבית הכנסת לתפילות ולשיעורי תורה, השהייה בבית מדכאת, צריך לצאת ולבוא בין אנשים.

רפואה שלמה וכל הברכות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התגובה
    אשמח להכוונה לרב/מטפל/ארגון(בדרך התורה)
    בכדי שאוכל לקבל כלים מעשיים ועזרה לצאת מהמצב הזה ולהגיע לחיים יציבים