ימי פרישה – קצרה לא עוקרת ארוכה

שאלה:

אשמח לקבל תשובה מהרב לגבי ימי פרישה קיבלתי מחזור בפעם האחרונה ב-28 לפני כן 25 לפני כן 29, החודש הנוכחי באיזה ימים הן ימי פרישה תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנו כלל שהפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה, לכן ה29 עדיין לא נעקר [אחרי שלוש פעמים הוא נעקר גם אם כולן היו קצרות ממנו], לכן לעת עתה יש לחשוש ב28 מחמת ההפלגה האחרונה, ב29 מחמת הראשונה, וב30 עונה בינונית.

חשוב לציין שבכל הפלגה חוששים בעונה בה ראתה, שכן מהותה של ההפלגה הוא שחוששים שמא תקבע לה וסת שכזו, ולענין וסתות יש חלוקה בין יום ללילה. ולכן, אם נניח שהראייה של ה29 היתה בלילה ושל ה28 ביום, אזי ביום ה29 החשש הוא בלילה וב28 ביום, ראה פתחי מגדים עמ’ קעח בשם גדולי מורי ההוראה.

מקורות:

ראה בית מאיר סי’ קפט סעי’ יג, שו”ע הרב קו”א סעי’ ד, וע”ע סד”ט ס”ק יט.