גבר נשוי עם רווקה

שאלה:

שלום רב, האם קיים איסור כרת (מלבד "לא תתורו" "לא תתאבו" ועוד) במשכב גבר נשוי עם אשה רווקה או גרושה לאחר שטבלה? ברצוני לדעת מה האיסורים. תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

מלבד האיסור זנות עם האישה כפי שהבאנו כאן. צריכים לדעת שכאשר מדובר באדם נשוי זה מכוער ביותר. מעילת אימון באשתו ברמה הגבוהה ביותר.

בנוסף, לדעת הרמב"ם (אישות פרק א' הלכה ד') יש בזה איסור דאורייתא "לא תהיה קדשה" כפי שכתב שם: "קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא נותן לה שכרה ובועל אותה על אם הדרך והולך לו, וזו היא הנקראת קדשה, משנתנה התורה נאסרה הקדשה שנאמר לא תהיה קדשה מבנות ישראל, לפיכך כל הבועל אשה לשם זנות בלא קידושין לוקה מן התורה מפני שבעל קדשה". ראיתי פעם מאמר של הגאון ר' אהרן קוטלר שהוכיח שלדעת הרמב"ם בעילה בלי קידושין עובר גם על איסור עשה, ואיני זוכר כעת היכן ומה הראיה. ולדעת שאר הראשונים איסור זה הוא איסור מדרבנן של זנות, כפי שמובא בשו"ע אבה"ע סי' כו סעי' א' ובנושאי כלים שם.