איזו סוגיה ללמוד עם אדם שמתקרב?

שאלה:

בס"ד שלום הרב! יש יהודי שעכשיו מתקרב ליהדות ואין לו רקע בכלל אבל הוא אדם מאוד חכם. הוא רוצה ללמוד גמרא. איזו סוגיה שעונה לקרטריונים הבאים הרב מכיר: * סוגיה קצרה מאוד * מראה את היופי ביהדות (שקלא וטריא) * שלא צריך הקדמה של יותר מידי מושגים מראש תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קשה מאוד לענות, צריך להכיר את האיש, בדרך כלל פרקים ממוניים כמו המפקיד או המניח מצליחים מאוד.