למה מתחילים מאלו מציאות?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב.למה הילדים מתחילים מאלו מציאות? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אין סיבה מיוחדת. כנראה שזה חלק בגמרא שיותר קל להסביר לקטנים המתחילים ללמוד גמרא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שמעתי שיש בזה מסורת להתחיל משם, והטעם נראה משום שלמרות שיש פרקים קלים יותר בש"ס, כגון פרקי אגדות ופרקים שיש בהם יותר הלכות פסוקות כגון במס' ברכות, מ"מ יש באלו מציאות גם ריבוי סוגיות המרגילות והמלמדות בדרך הלימוד הרצוי בשו"ט בש"ס ובדיני ממונות, ופרק זה הוחזק כדבר המלמד דבר זה וגם לא קשה.