שלחו לי ספר מיותר

שאלה:

בס"ד שלום רב הזמנתי ספר מחנות ספרים והם שלחו לי שני עותקים, התקשרתי לעדכן אותם הם ביקשו שאשלח להם בדואר על חשבוני את הספר . האם אני חייב בדבר ? האם מצד חסידות כדאי לשלוח להם כדי לא להחזיק בידי דבר שלא קניתי אותו ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר שלחו לך ספר נוסף שלא הוזמן, חל עליך מצוות השבת אבדה, אמנם אינך חייב לשלם את המשלוח בדואר ואף לא ממידת חסידות. לפי הלכה אתה צריך להודיע על הטעות והם יבואו לקחת, או לשלוח בדואר והם ישלמו את המשלוח.

בהצלחה.