לקחת דגיגונים שנולדו לפני שיאכלו ע"י הדגים

שאלה:

שלום וברכה. בביתי אקווריום ובו דגי נוי, זוג דגים הטילו ביצים ואלו בקעו, וזו הפעם השניה, כאשר בפעם הקודמת אחר 3 לילות לא נותר שריד מכל הדגיגונים כי התפזרו באקווריום ונטרפו כולם, [אע"פ שהוריהם שומרים עליהם בחירוף נפש – בשעות הלילה אין בכחם לשמור] והשאלה היא אם מותר להוציא את הדגיגונים החדשים כי בטוח יהיו למאכל הדגים הגדולים, וזה להציל ממונו, או שמא יש כאן בעיה של לא תקח האם על הבנים כי ההורים שומרים עליהם כאמור, וינסו למנוע את הוצאתם וא"א להבריח אותם. תודה

תשובה:

שלום רב,

לא תקח האם על הבנים זה נאמר רק בציפור לא בדגים:

דברים פרק כב: כִּ֣י יִקָּרֵ֣א קַן־צִפּ֣וֹר׀ לְפָנֶ֡יךָ בַּדֶּ֜רֶךְ בְּכָל־עֵ֣ץ׀ א֣וֹ עַל־הָאָ֗רֶץ אֶפְרֹחִים֙ א֣וֹ בֵיצִ֔ים וְהָאֵ֤ם רֹבֶ֙צֶת֙ עַל־ הָֽאֶפְרֹחִ֔ים א֖וֹ עַל־הַבֵּיצִ֑ים לֹא־תִקַּ֥ח הָאֵ֖ם עַל־הַבָּנִֽים"