איסור מלאכה בשבעת ימי השבע ברכות

שאלה:

אנחנו בשבעת ימי השבע ברכות ואשתי רוצה לאפות במטבח לא מצד העבודה אלא מצד שהיא נהנית לאפות מותר לה?

תשובה:

שלום רב,

ראשית שיהיה מזל טוב!

מותר לאפות בימי השבע ברכות.

כתב הרמב"ם פ"י מהלכות אישות הלכה יב: "הנושא בתולה תיקנו חכמים שיהא שמח עמה שבעת ימים, אינו עוסק במלאכתו, ולא נושא ונותן בשוק, אלא אוכל ושותה ושמח", וכך ם בשו"ע (אבהע"ז סי' סד סעי' א). וראה עוד בדברי הרמב"ם (פי"א מהלכות אבל הלכה ז' שכתב ששבעת ימי המשתה הן "כרגל" ראה במנחת פתים על השו"ע שם שכתב שהם בימי חול המועד. לכן אין כל בעיה לאפות בפרט אם היא גם נהנית מהאפיה.