טבילת כלים – מיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

עשיתי טבילת כלים ויש לי כמה שאלות יש לי טוסטר שיש מדבקות מבחוץ כמובן וכן גם מצנם עם מדבקות מבחוץ וגם כוסות מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ודאי יש להסיר את המדבקות לפני הטבילה, כיון שלכתחילה יש להקפיד גם על מיעוט שאינו מקפיד כמבואר ברמ"א בסי' קצח, אלא שאם אי אפשר להוריד, או חושש שאם יוריד רק יגרע כי חלק ישאר ואז הוא מקפיד עליו, אזי, אם נוח לך להשתמש עם המדבקות וזה לא מפריע ואין לך רצון להוריד לפני השימוש לאורחים וכדומה, הטבילה עולה גם עם המדבקות.