תפילה בהנעת שפתיים בלבד

שאלה:

הרב אם התפללתי את כל ברכות השחר והתפילין עד לשמע ישראל רק עם השפתיים לא הוצאתי קול האם יצאתי ידי חובה

תשובה:

שלום וברכה

צריך לפחות להוציא באופן של דיבור, גם אם אתה לא משמיע לאוזניך שזה צריך מעיקר הדין, אבל לא רק הנעת שפתיים אלא גם הוצאת רוח… ראה בכל זה בשו”ע סי’ סב סעי’ ג.

מקורות:

ראה כאן מאמר מקיף בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא כזה הבנתי את זה בכללי אי אפשר להגיד את האות צ עם השפתיים רק נגיד אז אני אומר אבל לא שומעים אז כול מה שאני אומר ככה כאילו כמו שאומרים אבל לא מוציא מהפה זה לא ניחשב?

  2. ישלי עוד שאלה רק שאני היה רגוע נגיד אני עושה תנואה בפה כאילו אני מדבר לא יוצא רוח אבל זה גם ניחשב נגיד אני משחק עם הלשון נגיד כמו שמדברים