שאלה:
תשובה: שלום וברכה 1. אם היו אלו מים בכמות גדולה כך שהאדים היו רבים וחמים באופן שהיד סולדת בהם יש צורך בהכשרה, אבל אם עד שחזרו למיחם כבר לא היו האדים חמים, יש להקל. 2. אם זה לא היה בחום שהיד סולדת בו – 45 מעלות הכל כשר. אם היו חמים יותר, האוכל כשר וכך גם הכלים שאכלו בהם אותו, אבל הקופסאות החלביות טעונות הכשרה. בתאריך יום ג׳, 18 בפבר׳ 2020 ב-11:44 מאת שלומית גרייבסקי : תודה על המענה. ביקשתי לשאול רב לגבי 2 נושאים: 1. רוקנו את המיחם [כל המים הרותחים], לתוך סיר עם שיירי בשר שהיה בכיור. האם יש צורך להכשיר את המיחם לשימוש למשקאות חלביים,[מחמת האדים שעלו לתוך המיחם מהסיר]? 2. מזון בשרי חם [לא כזה שהיד סולדת ממנו], הועבר לקופסאת פלסטיק. לא בטוחה שהיא היתה בשרית. הקופסא היתה נקיה וללא שימוש ביום שקדם. האם יש בעיה עם המזון? עם הכלים בהם אכלו לאחר מכן? אם כן – כיצד יש לנהוג? אודה לתשובה.
תשובה:
שלום וברכה
1. בכמות כזו ודאי היו האדים חמים מאוד ויש להכשיר את המיחם.
2. אין בעיה במזון.