אדם שגנב מחנויות בחייו ונפטר

שאלה:

אדם שגנב מחנויות בחייו ונפטר מה מוטל על היורשים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם האבא הניח עזבון, מוטל על היורשים לפרוע את הגנבות שהעזבון של אביהם. ואם לא הניח שום עזבון, או שהיו גנבות יותר מערך העזבון אינם חייבים אינם מצווים לשלם מכיסם כדי לסלק את חוב אביהם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גביית חוב מהיתומים סימן קז סעיף א:

מצוה על היורשים לפרוע חוב אביהם, וכופים אותם בכך כמו שכופים את אביהם. במה דברים אמורים, כשהניח קרקעות. אבל אם לא הניח אלא מטלטלים, אין כופין אותם לפרוע חוב אביהם מהם, אבל מצוה עליהם לפרוע חוב אביהם מהם, זהו מן הדין. אבל הגאונים תקנו שיהא בעל חוב גובה מהיורשים מטלטלים שהניח אביהם; הילכך כופין אותם לפרוע חובות אביהם, אפילו הוא מלוה על פה, אף מהמטלטלים שהניח אביהם….. אבל אם לא ירשו כלום מאביהם, אין חייבים לפרוע חוב אביהם, ואפילו מצוה ליכא.