הנחה בקנית רהיטים

שאלה:

שלום. באחת מחנויות הרשת למכירת רהיטים ביקשנו ממנהל החנות הנחה על המחיר הרשמי או על מחיר המבצע של המוצר והוא העלה טענה שמעולם לא שמעתי אותה במקרה כזה וטענתו היתה כי הוא לא מורשה לעשות הנחה כי זו המדיניות של הרשת כדי לא להפלות בין הלקוחות וכלשונו כדי לא לעשות איפה ואיפה בין הלקוחות. טענתי כלפיו מי צריך לדעת שקיבלתי הנחה וכך זו דרך המסחר בין המוכר לקונה בכל עניין אחר כגון קנית דירה או מקרר או קנית רהיטים ,אבל זו היתה טענתו שזו המדיניות של הרשת. כאמור טענה זאת נראית לי תמוהה ומופרכת מעיקרה אבל זו שאלה מעניינת מבחינה הלכתית האם יש לטענה זאת מקום בהלכה במקרה כזה. הברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום מניעה הלכתית לעשות הנחה ללקוחות. זכותו של המוכר להוזיל ללקוח כדי להמריצו לקנות וכן מכל סיבה שתהיה. רק אם שליח של החברה או עובד בחנות שנאסר עליו לעשות הנחה אסור. אבל במקרה שהוא המוכר ויש לו אפשרות להוזיל אין כל מניעה להוזיל.

בהצלחה.