גננת שמעוניינת להביא ילדים גויים לגן

שאלה:

האם גננת יהודיה יכולה להכניס לתינוקות שלה תינוקות גויים האם זה בסדר ?

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לי למדוד במושגים של ארץ ישראל לחו"ל. בארץ ישראל אין היתר לקבל ילדים גויים לגן של יהודים ואפילו תינוקות. אבל בחו"ל כאשר מדובר בתינוקות ולא בילדים יש לבחון את המציאות האם רוב הציבור מתנגד לכך או לא. אם הרוב לא היו מסכימים לשלוח לגן מעורב, הרי זה כמו תנאי שעל דעת כן באו לגן, ואסור לגננת לעשות כן. אבל אם יש מטפלות אחרות שמקבלות גם גויים, וההורים לא נמנעים לשלוח, הגננת יכולה לקבל גם תינוקות גויים לגן.

בהצלחה.

מקורות:

אם השאלה הייתה נשאלת בארץ ישראל, ברור שהתשובה שאסור לגננת להכניס ילדים גויים – גם לא תינוקות, מאחר ויש מתח בין היהודים לערבים ורוב האנשים פוחדים לשלוח לגן שבאים גויים לביתה של המטפלת.

בילדים גדולים שלומדים בגן, ברור שיש שאסור לגננת להכניס ילדים גויים, מאחר וההורים מתנגדים שהילדים יראו וילמדו ממעשיהם, והרי זה נחשב כתנאי שעל דעת כן נכנסו לגן. ורק בתינוקות שאין השפעה, בזה תלוי במנהג המקום כלומר יש לבחון את הנוהג באותו מקום כמבואר בתשובה.