ספק אם קניתי או שאלתי

שאלה:

שלום רב! מצאתי אצלי חוברת שאני מסתפקת אם שילמתי עליה או לקחתי אותה דרך השאלה בבית הספר בשנה שעברה. מדובר על חוברות פשוטות שנמכרו בכ 10-20 שקלים דרך בית הספר ובדרך כלל קניתי אותן, זכורה לי רק פעם אחת שהשאלתי חוברת ולאחר מכן שילמתי עליה. אני דיי בטוחה שקניתי את החוברת ולא שאלתי וכנראה שאם הייתי משאילה הייתי זוכרת גם להחזיר, אבל בכל זאת קיים סיכוי קטן ששכחתי. בית הספר מעולם לא דרש ממני להחזיר אותה, גם כשהחזרתי את הספרים בסוף שנה לא נאמר לי שחסר משהו (אבל אלו חוברות פשוטות שבטח לא בודקים אותן בכלל) וכרגע אני לא לומדת שם. מה אני צריכה לעשות? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש ספק האם יש לך חובת תשלומים, אין חובה לשלם. בפרט כאן שיש צד גדול שאין חיוב כלל.

בהצלחה.

מקורות:

איני יודע אם התחייבתי ואין הלה תובעו – פטור, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן עה סעיף ט.