מנחה לפני סעודת שבת בבוקר

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב האם אפשר להתפלל מנחה לפני סעודת שבת בבוקר (לא סעודה שלישית) והאם יש בזה חילוק בין אם כבר עשו קידוש ומזונות או שעוד לא עשו. תודה

תשובה:

שלום וברכה

חובה לעשות קידוש עם מזונות לפני חצות היום כדי שלא להיות מעונים, מי שכבר עשה קידוש כזה רשאי להתפלל מנחה לפני הסעודה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ילמדינו רבינו.

    מלשון התשובה משמע כי הרב ענה שני דברים. א) חובה לקדש לפני חצות. ב) מי שקידש רשאי להתפלל. מה קורה מי שכבר עבר על האיסור ולא קידש האם לא יוכל להתפלל מנחה? ומדוע? והאם יש חילוק בין שוגג למזיד ולאונס (נמשכה תפילת הציבור וכדו' – נוגע בעיקר בר"ה וש"ת אך יתכן בכל שבת בביכנ"ס שמאחרים ומאריכים)