לימוד משניות לעילוי נשמה על ידי נשים

שאלה:

שלום רב!! רציתי לישאול אם בנות יכולות לילמוד מישניות לעילוי נישמת הניפטר ואם כן אז איזה מישניות

תשובה:

שלום וברכה

נשים יכולות ללמוד פרקי אבות, שזה גם משניות אבל זה מתאים גם לנשים כיון שיש שם דברי מוסר ודרך ארץ. כמו כן יכולות לומר תהילים שזה עושה עילוי נשמה גדול לנפטר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה המקור לדברים?
    לכאורה נראה שזה תלוי בשאלה האם נשים חייבות בת"ת בדברים שנוגעים אליהן כחיוב ת"ת,או שזה רק הכשר מצווה שלהן לצורך עשיית המצוות. נפ"מ לברכת בתורה וכיו"ב

  2. השאלה היא האם כאשר כל המשפחה והמכרים מחליטים ללמוד את הש"ס לזכר הנפטר כמקובל (הכוונה שכל אחד לומד מסכת אחת) האם אפשר/נכון שנשים תהיינה חלק מהלימוד ומהסיום? תודה רבה