כיבוד הורים

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב, האם אח הרואה את אחיו או בן משפחה אחר מתהג ואוחז במידה,השקפה,דעה,הלכה,מנהג וכיוצ"ב אשר יסודם בטעות ואינם נכונים כהלכה בוודאות, או שהסברא מראה שאינם נכונים ואשר בעצם למדו ואוחזים בהם כי כך למדו מהאב והאם, האם מותר לומר לאח או לקרוב שיחדלו מכך כי האב והאם טעו בזה(כמובן בלשון ובדרך כבוד ההורים ובמטרה לתועלת)? והאם יש חילוק בין בפני האב או לא ובין אם כבר נפטר האב לבית עולמו? בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

חובה להעמיד אותם על טעותם, אלא שכדבריך יש לעשות זאת בדרך כבוד. גם את האב עצמו יש להוכיח במקרה כזה על ידי שפונים בדרך כבוד ואומרים: האם לא כך לימדת אותנו….

הצטרף לדיון

תגובה 1