כובע בתפילה בזמנינו

שאלה:

שלום וברכה מדוע כיום מקפידים על כובע בשעת תפילה אחרי שהיום גם הדרך לעמוד לפני גדולים בלא כובע, ולא מקובל כובע בנימוסי העולם כלל. ודארבה לפעמים מחמת השימוש היומי הכובע בלוי במקצת, ולא רק שאינו כבוד, אלא הוי קצת דרך עוני…

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' צא סעי' ו הובא על פי הרמב"ם שדרך התלמידי חכמים להתפלל כשהם עטופים, כנראה משום שאף שבזמנינו זה אינו בזיון, מכל מקום יש לעשות אקט של כבוד בתפילה שעומדים לפני המלך. כמו כן, יש חשיבות חברתית ללכת בלבוש של בן ישיבה, בלי קשר לתפילה, והדבר הזה יוצר חיוב לעמוד בתפילה עם כובע וחליפה, כיון שמי שמורגל כך ללכת ברחוב או לפני אנשים חשובים, ממילא אצלו ודאי בזיון הוא להתפלל ללא כובע וחליפה.