חיזוק באמונה – אדם סובל

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה אני בחור מתחזק ומנסה לחזק את הקרובים אלי לאחרונה הייתה לי שיחה עם אמא שלי שהיא חילונית היא אומרת לי: איך אתה מסביר את זה שאנשים שלא שומרים תורה אבל הם אנשים טובים עובדים מאוד קשה אבל יש להם הכל וילות הם טסים כל סופש לחול הילדים שלהם מוצלחים ובריאים הזוגיות טובה מאוד ממש מאושרים והיא אומרת לי שהיא אין לה את כל זה והיא עובדת קשה גם אבל היא בחובות הילדה שלה (אחותי) היא לא נשואה היא בת 30 פלוס ואמא שלי משתדלת היא מתפללת ורוצה להתקרב אבל קשה לה יש לה חובות אין לה נחת היא גרושה לא מוצאת זוגיות מה אומרים לה מה אני יכול להגיד לה? שלמה היא ככה ואחים שלה חיים כמו מלכים ומאושרים מאוד והם לא שומרים תורה ולא מאמינים בכלום מה אפשר להגיד ליהודי כזה ששואל שאלה כזאת..??

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שהיא שואלת מאוד כואבת ומייסרת, אני לא בטוח שניתן לשכנע אותה כל כך בקלות כיון שכאשר אדם מתייסר וסובל הוא רוצה ישועות כאן ועכשיו וחוץ מזה כלום… אבל ראשית עלינו לדעת את האמת של הדברים: אין אבל אין רע יורד מלמעלה נקודה! כל קושי כל נסיון זה הכל לטובתנו! או כפרה על חטאים [שעדיף לכפר בעולם הזה ולא בעולם הבא] או נסיונות לראות אם הקושי מערער לנו את האמונה, אבל הכל לטובה ועל הכל נקבל שכר עצום שאין לשערו ולתארו. ירמיהו הנביא כבר שאל מדוע דרך רשעים צלחה, והרמב"ן בשער הגמול מסביר שלפעמים רשע מקבל שכר על מיעוט מצוותיו בעולם הזה כדי להאבידו בעולם הבא, ולהיפך צדיק נענש בעולם הזה על מיעוט עוונותיו כדי לקבל שכר שלם בעולם הבא. כמו כן הרבה מאוד פעמים נגזר על אדם טוב אבל בורא עולם מחכה לתפילות שלו, ועל ידי שיתפלל ויאמין יזכה וכו' וכו'. איננו יודעים חשבונות שמים, אבל אנחנו כן יודעים שהכל מושגח, והכל חסד, ושום דבר בורא עולם לא שוכח, והוא אוהב אותנו כל הזמן, והכל ממנו.

שנדע רק טוב וחסד גלוי כל הימים!