הענקת טבעת לגבר אחרי החופה

שאלה:

שלום רב!

#האם על פי ההלכה אשה יכולה להעניק טבעת לבעלה?
לא מדובר בהענקת הטבעת בזמן החופה,כיוון שזה מנהג הנוצרים,זה ידוע
1.אבל כשהם לבד,מותר לאשה להעניק לבעלה?
2.מותר בכלל מצד ההלכה לגבר לענוד את הטבעת?
כיוון שזה יוצר ניגוד להלכה "ולא ילבש גבר שמלת אשה"
3.אם ההלכה מתירה,אך הגבר רוצה להימנע מענידת הטבעת,האם מותר להכריחו לכך?
4.ואם אכן ההלכה מתירה,מה יותר עדיף להעניק לגבר,טבעת מזהב או מכסף?
הרי ידוע שעדיף לקדש את האשה בטבעת כסף בזמן החופה,כיוון שכסף זה רחמים

תשובה:

שלום רב,

1. מותר להעניק לבעל טבעת.

2. אם זה טבעת המיודעת לגברים אין בזה בעיה של "לא ילבש".

3. להכריח?! ודאי שלא! אם האיש לא מעוניין מדוע להכריח?! אם את לא רוצה ללבוש בגד מסויים האם מקובל עלייך שבעלך יכריח אותך ללבוש את הבגד הזה? אבל מעבר לכך, אי אפשר התעלם מהעובדה שטבעת בגברים זה יכול להיות מקובל בחברה מסויימת, בציבור מסויים. כנראה שבעלך לא מזהה את עצמו ככזה, או שהחברה שהוא רגיל להסתובב איתם אינם עם טבעות. אז מה בכלל הרצון לכפות עליו משהו שהוא לא מרגיש עם זה בנוח. אני בטוח שהוא שומר לך אמונים. ואם חלילה לא, לא הטבעת היא זו שתמנע ממנו…

4. ממש אין הבדל. זה לא קשור כלל לנימוקים של טבעת נישואין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובות

    אם תוכלו בבקשה לענות לי על עוד שתי שאלות

    1.באיזה יד הגבר צריך לשים את הטבעת,יד ימין או שמאל?
    2.על איזו אצבע הגבר צריך לשים את הטבעת?
    או שזה כלל לא משנה על איזו יד ואיזו אצבע…

    תודה רבה על התשובות של השאלות הקודמות ועל ההתייחסות של שאלות אלו!!