המרת כסף כפרות

שאלה:

שלום וברכה, בזמנו כשעשיתי כפרות עשיתי על כסף. אחר כך ראיתי אדם נזקק, לא היה עלי את השטר שעשיתי עליו כפרות אז נתתי שטר אחר באותו סכום וכיוונתי שזה יהיה במקום השטר ששכב אצלי בבית. האם זה מועיל ? האם השטר שיש בבית חוזר אלי שאשתמש בו כרצוני או שמה שעשיתי לא מועיל ועדיין גם השטר שיש לי בבית צריך ללכת לצדקה ? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר תרמת מכספך תמורת הכסף שיש לך בבית, חל הפדייה, והכסף צדקה שהיה לך בבית נעשה שלך. וכמו שמצאנו שאדם שהפריש מעות לצדקה ולא באו ליד הצדקה יכול ללוותן ולפרוע אחרים תחתיהם.

בהצלחה.