האם הבעל יכול להתארח בדירת האישה כשהם חיים כפרודים?

שאלה:

בס"ד

שלום,
איש ואשה שבשנים האחרונות התרחקו זה מזה, אמנם גרים ביחד אך אין ביניהם יחסי אישות והכנסותיהם בחשבונות בנק נפרדים. לאחרונה עבר הבעל לגור ביישוב אחר. הבית המשותף נמכר והאשה גרה לבד ביחידת דיור הצמודה לביתם המשותף. הקשר ביניהם הוא ענייני בנושאי הילדים והמשפחה.
השאלה היא: אם הבעל ירצה להתארח וללון בביתה של האשה בשבת, האם מותר לאשה לאפשר לו זאת?

תשובה:

שלום רב,

כן. כל עוד הם נשואים הם יכולים לגור ביחד גם אם אין ביניהם יחסי אישות.

אמנם בשו"ת מהרש"ם ח"ב סי' קעח נשאל לגבי אישה שלא רצתה ללכת לטבול, ופסק המהרש"ם שיש לבעל בעיה של ייחוד, משום שהסיבה שאין ייחוד בנדה הוא משום שפת בסלו ע"י שהולכת לטבול. כלומר, במקרה שהאישה אינה הולכת לטבול ממילא יש בעיה של ייחוד שאסור להתייחד עימה רק בעדים. אולם הגרי"ש אלישיב כתב שאין כל בעיה כזו, משום שהחשש בייחוד שהיא תתפתה לו, ואם היא תתפתה היא גם יכולה ללכת ולטבול, לכן לדעתו אין כל בעיה של מגורים ביחד בסיטואציה הזו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילת רבינו. האם אין כאן מעבר לתשובה באה"ע ויו"ד גם את החלק החמישי? אם הם התייחדו לאחר תקופה כה ארוכה של ריחוק – האם לא כדאי (כמובן שזה לא חובה אך בתור המלצה) להמליץ לה ללכת לטבול קודם וזאת ע"מ שלא יגיעו לידי מכשול?