ברכה על קליק

שאלה:

שלום! מה יש לברך ברכה אחרונה על חטיף קליק כריות שמורכב מ53% שוקולד חלב, ו45% דגנים פריכים במילוי נוגט כך ש20% אחוז מתוך כלל התערובת זה רכיבי דגנים המורכבים מקמח חיטה, קמח תירס וסובין חיטה? על המחיה או בורא נפשות? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שרק כעשרה אחוזים מהמאכל זה דגן, וגם לא אוכלים ממנו המון… אני מניח שלא אוכלים כזית דגן בכדי אכילת פרס, ויש לברך ברכת בורא נפשות.